Keemiline koorimine aitab parandada ebaühtlast nahastruktuuri, tasandada pindmisi kortse, reguleerib rasueritust ning on ideaalne aknelise naha raviks. Paljud aknega hädas olnud kliendid, kes on proovinud erinevaid kreeme, ravimeid ja protseduure, on lõpuks abi saanud keemilisest koorimisest.
Koorimisel kasutatakse enamasti AHA-happeid, mida leidub nii puuviljades kui ka teistes looduslikes allikates. Happed ühtlustavad nahatooni, reguleerivad rasueritust ja silendavad nahastruktuuri. Olenevalt probleemist ja nahatüübist kasutatakse erinevaid happeid. Samuti on vastavalt hooajale erineva iseloomuga koorimisi. Suvel ja suvejärgselt sobib kerge DNA-koorimine, talvel aitavad ebaühtlast ja kahvatut nahka turgutada tugevamad happed. Vaata happekoorijate jaotust siit.
Tulemus saabub pärast naha täielikku taastumist 2-4 nädala jooksul olenevalt protseduuri toime sügavusest. Tulemuse kestvus sõltub esinenud nahaprobleemist ning edaspidi kasutatavatest nahahooldustoodetest. Parima tulemuse saavutamiseks soovitatakse teha koorimisi kuurina, sobiva protseduuride sageduse aitab leida spetsialist.