Budapestis on mitmeid itaallaste söögikohti, kus võib saada keelt alla viivat, gluteeniga ja gluteenivaba, täistera- või klassikalist pastat. Kuid neljapäeval astusin läbi ühest kesklinna imepisikesest restoranist, kus itaallastest omanikud müüvad käsitsi tehtud toorest pastat, mida saab ka soovi korral kaasa osta. Läksin sinna, et pärida meistritelt, mida peaksin pastatainast ise kodus tehes silmas pidama. Mind leti tagant tervitanud naine jagas minuga retsepti, mille järgides mul pastatainas aga üldse välja ei tulnud. Ei ole minus lõunamaa verd ja küljes õigeid pastakäsi! Niisiis võtsin ette Jamie Oliveri retsepti, mille miksisin oma keskkonnaorganisatsiooni omaga.

Vaja läheb:

400 g jahu
12 munakollast (ostsin ökomunad ökopoest)
2 supilusikatäit oliiviõli
4 supilusikatäit vett

Vala jahu kaussi, tee sinna keskele lohk ja löö sinna munakollased. Lisa õli ning vesi. Sega vaikselt kätega mass ühtlaseks ning sõtku tainast vähemalt 5 minutit.

Tegin suure taignapalli neljaks. Sõtkusin neid eraldi 4 minutit ja lasin läbi töölt laenatud pastamasina. Kui pastatainas on lahti rullitud ja õhuke, saab sellest teha gnocchisid, ravioole, spagette ja nii edasi.