"Ei" on tõesti vastus, mida mitte ükski Ungari mees oma kõrvus kuulda ei taha. Nad on lausa nii uhked, et nende seltskonnast keeldudes võivad nad üpris ebaviisakaks muutuda, et oma riivatud egoga olukorrast ikka võitjana välja tulla.

Kui Eesti mees tuleb pärast tööd koju, avab õllepudeli ning paigutab end Al Bundy stiilis mugavalt diivanile telekat vaatama, siis Ungari mees kohtub õhtul baaris sõpradega ning võtab seal oma päeva kokku. Modernsema mõttemaailmaga mees võtab hea meelega kaasa ka oma naise, kuid vanamoodsam ning seksistlikum tüüp jätab naise koju "tööd tegema" ehk kokkama ja koristama.

Ka kohalikud tõdevad, et Budapest ja Ungari on nagu kaks erinevat riiki. Olen ka seda ise täheldanud. See meenutab mulle, kui Tartut külastasin ning bussijaamas tagasisuuna piletit küsisin kogemata Eestisse, mitte Tallinnasse. Kuna Budapestis on väga palju välisõpilasi ning suuri rahvusvahelisi firmasid, leiab siit ka palju rahvusvahelisi paare, mis on väga huvitav, kuna Ungari mees on oma loomult üpriski natsionalistlik ning rassistlik.

Ühe Ungari mehe jaoks on kõige tähtsam naine tema ema. Minu hispaanlannast korterikaaslane armus Ungarisse tulles kohalikku poissi ning nende suhe arenes nii kiiresti, et ta sattus enamusel nädalapäevadest poisi juurde ööbima. Suhte tempo võttis tüdruk kiiresti omaks, kuid sellega, et tema 29-aastase noormehe ema kolm korda nädalas ilma ette teatamata nende pesu, nõusid ja korterit käis pesemas, ta leppida ei osanud. "Aga talle meeldib seda teha," vastas noormees tüdruku küsimusele, miks nad ise ei või oma pesuga majandada. Suhe kestis kolm kuud.

Erinevalt Eesti mehest suudab ungarlane sinuga rääkida ja sind välja kutsuda ka ilma vägijoogita. Ungari mehed on väga otsekohesed ning kirglikud teemadel, mis neid paeluvad ning mis neile meeldib või ei meeldi. Samuti ei pelga nad sind oma sõpradele tutvustada ning järgmine kohting ei toimu kohe kindlasti järgmisel nädalal toimuval peol, kus ta kella kolmeks hommikul end nii julgeks on joonud, et sinuga vestelda suudab.

Kuigi Ungari asub Euroopa lõunapoolel, ei voola kohalike meeste veres temperamenti nagu itaallastel või portugallastel. Olen kohanud mehi, kes on väga põhjamaiselt pessimistlikud ning kohati isegi depressiivsed, kuid ka minu jaoks ehmatavalt emotsionaalseid tegelasi. Kumb etem on, tont teab, kuid kuldset keskteed ma veel kohanud ei ole.

Mehi, nagu inimesi üldiseltki on väga erinevaid ning sildistamine ei ole minu eesmärk, kuid kirjutis on ajendatud minu enda, siin elavate välismaalannade ja ühe Ungari mehe kogemustest ja arvamustest.

Jaga
Kommentaarid