Siin on mõned tõestatud toimega alternatiivid ibuprofeenile - allikaks on National Library of Medicine:

Ingver – 2009. aastal läbi viidud uuring näitas, et ingveri kapslid (250 mg, neli korda päevas) on sama efektiivsed valuvaigistajad kui ibuprofeen.

Omega-3 happed - 2006. aastal tehtud uuring tõestas, et omega-3 happed (vahemikus 1200-1400 mg päevas) on sama efektiivne artriidivalu vaigistaja kui ibuprofeen.

India püha basiilik – Indias austatakse tulsit juba enam kui 5000 aastat – see on taim mis jahutab ning ravib keha, vaimu ja meelt. Taime karge ja värskendav lõhn mõjub ergastavalt – teeb meele virgeks ning kaitseb keha. Taim sisaldab rikkalikult antioksüdante, on antibakteriaalse ja viirusevastase toimega. Tulsit peetakse ka adaptogeeniks, mis aitab organismil paremini stressiga toime tulla, tasakaalustab keha ning tugevdab immuunsüsteemi. Väärt omaduste tõttu on tulsit nimetatud ka elueliksiiriks, mis pikendab eluiga ja toimiv noorendavalt.

Oliiviõli – võib olla südamele sama kasulik kui aspiriin. Uuringud on näidanud, et oliiviõli põhiline koostisaine oleokantaal sisaldab samasuguseid aineid kui valuvaigistid, mida määratakse südamehaiguste puhul.

Ananass - looduslik valuvaigisti. See sisaldab põletikuvastaseid ensüüme, mis leevendavad valu sääraste haiguste puhul nagu liigesepõletik, väidavad Readingi ülikooli teadlased.