Korea naised on veendunud, et naine on ilus ainult siis, kui tal on terve ja hoolitsetud nahk. Korea naise kuldreegel — kui tahad 35-selt olla ilus, pead juba 20-selt korralikult hoolitsema oma näonaha eest. Paljud noored naised ei mõtle selle peale, et naha noorus ja ilu on mööduvad ning kui tekivad esimesed kortsukesed, peavad paljud kahjuks kahetsema kaotatud aega. Milles seisnevad Korea nahahoolduse saladused? Järgnevas teeme lühidalt selgeks, millest koosneb igapäevane nahahoolduse rutiin Lõuna-Korea naistel.

Hommik:
1. Puhastamine. Selleks, et nahka puhastada pärast magamist, piisab niiske salvrätikuga tupsutamisest või näo pesemisest veega. Pärast näo pesemist kuivatage veidi rätikuga.

2. Toniseerimine. Lõuna-Korea naistel on 3 sekundi reegel. Pärast näo pesemist hakkab nahk kiiresti kaotama niiskust (50% 30 sekundiga). Kuni poorid on pärast pesemist avatud, tuleks 3 sekundi jooksul kanda näole toonik. Toonikuid on erinevatele nahatüüpidele. Probleemsele ja aknele kalduvale nahale soovitame näitkes Mizon Acence Derma Clearing Toner.

3. Lisahooldus. Selles etapis kantakse näole seerum või emulsioon. Need vahendid kujutavad endast aktiivset toimeainet kontsentreeritud kujul, seega tuleks neid kasutada väga vähe, soovitavalt 15 minutit enne näokreemi kasutamist, et seerum või emulsioon täielikult imenduksid. Korea naiste seas on väga populaarsed näiteks hüaluroonhappe-, kollageeni- ja teolimaseerumid, mis võitlevad aktiivselt vananemise tunnustega, näiteks MIZON Original Skin Energy hüaluroonhape.

4. Niisutus. Seejärel kantakse peale näokreem või geel ning silmaümbruskreem. Silmaümbrusele tavaline näokreem ei sobi, sest silmade ümber on õrnem nahk, mis vajab eraldi hoolt. Selle etapi eesmärk on takistada niiskuse kadumist nahast ning toita nahka. Kreemis on rohkelt toitaineid ja ta tagab niisutuse pikaks ajaks. Rasuse naha omanikele soovitatakse kergemat geel-kreemi või emulsiooni. Näokreemidest on väga populaarne näiteks Mizon All In One Snail Repair.

5. Erihooldus. Erihoolduse all peetakse silmas primereid ja erinevaid lokaalseid vahendeid aknele, pigmendilaikudele jne. Eesmärk on valmistada nahk ette ülejäänud meigi pealekandmiseks, et meik püsiks kauem peal ja näeks ilusam välja - eriti oluline on see laienenud pooride puhul. Näiteks võib soovitada TONY MOLY Egg Pore Silky Smooth Blm meigialuskreem.

6. UV kaitse. Korea BB-kreemid on enamasti üsna hea päikesekaitsefaktoriga, kuid efekti suurendamiseks on soovitatav kasutada lisakaitset — kas kreemi või emulsiooni SPF kaitsega. Soovitame näiteks Etude House Face Conditioning meigialuskreemi, millel on SPF25 PA++ kaitse. UV kiirgust peetakse üheks põhiliseks kortsude tekitajaks, seega üritavad Korea naised seda võimalikult vältida. Vaata ETUDE HOUSE Face Conditioning Cream.

7. Make Up. Seejärel kantakse peale meigipõhi, peitekreem/korrektor, BB või CC kreem ning matistav puuder. Meigi värskendamiseks soovitatakse rasuse naha korral päeva jooksul kasutada ka rasu imavaid salvrätikuid ETUDE HOUSE Oil Control Film.

Sellega on hommikune näohooldusrutiin lõppenud. Seejärel vaatleme õhtust hooldust.

Õhtu:
1. Puhastamine. Alguses tuleb eemaldada meik silmadelt ja huultelt, selleks soovitatakse kasutada spetsiaalset meigieemaldajat huultele ja silmadele. Järgmine etapp on hüdrofiilne õli. BB-kreemi struktuur on selline, et ta justkui imendub naha sisse, mis võimaldab tal välja näha väga loomulik. Mõned arvavad, et BB-kreem ummistab poore ja teeb naha seisukorra halvemaks, kuid see ei vasta tõele – BB-kreemi tuleb lihtsalt õigesti eemaldada, just selleks ongi loodud hüdrofiilne õli (näiteks Mizon Real Soybean Deep Cleansing Oil - hüdrofiilne õli). Hüdrofiilset õli on väga lihtne kasutada, kuivale näole tuleb kanda väike kogus õli, masseerida veidi nahka, siis teha käed märjaks ning hõõruda õli laiali, kuni ta muutub emulsiooniks. Pärast seda tekkinud emulsioon pestakse maha veega. Seejärel kasutatakse näopesuvahtu. See on vajalik selleks, et eemaldada õli jäägid. Näopesuvahtu on kõige parem kasutada koos spetsiaalse näopesuharjaga (näiteks Secret Key Soft Pore Brush - näopesuhari pooride sügavpuhastamiseks), sellisel juhul vaht ei traumeeri nahka, kuid pääseb harja abil sügavale pooride sisse ning teeb poorid puhtaks. Enamik Lõuna-Korea näopesuvahte sisaldavad ka mingeid aktiivseid komponente ja on lisaks ka hooldava efektiga, näiteks mõned on mõeldud probleemsele nahale, mõni sisaldab teolima ekstrakti ja on kortsuvastase toimega.

2. Toniseerimine. Kuni poorid on avatud, kasutatakse toonikut. Nägu tuleb enne tooniku kasutamist rätikuga veidi kuivatada.

3. Erihooldus. Selles etapis kasutatakse erihooldusvahendeid, mida ei ole vaja kasutada iga päev:
Piiling/koorimine. Nende vahendite eesmärk on eemaldada surnud naharakud. Terakestega koorijaid ei soovitata kasutada üle 1 korra nädalas, kuna nad mõjuvad nahale agressiivsemalt. Piiling-geele (näiteks TONY MOLY Brightening Peeling Gel Floria) võib kasutada tihedamalt — 2-3 korda nädalas.

Maskid. Maskid võivad olla kangast, hüdrogeelist või mahapestavad, samuti on olemas maske lokaalseks kasutamiseks. Neid hoitakse peal 5-30 minutit. Koreas on erinevad näomaskid väga populaarsed ja Korea naised kasutavad neid 1-2 korda nädalas, maske silmaümbrusele aga lausa iga päev.

4. Lisahooldus. Selles etapis kantakse näole kontsentreeritud seerum või emulsioon (nagu hommikul).

5. Niisutus. Seejärel kantakse peale näokreem või geel — samamoodi nagu hommikul.

Ja ongi kõik. Võib tunduda, et neid tegevusi, mida peab iga päev tegema, on väga palju, kuid uskuge — Teie nahk on Teile selle eest tänulik ja näeb palju parem välja. Armasta iseennast!

Promokoodiga ANNESTIIL saab meon.ee lehel 10% soodustust!