Nii lammas kui ka puu on valdavalt naiseliku energia kandjad, tänu millele on naistel sel aastal palju võimalusi eneseteostuseks. Igas valdkonnas kehtib põhjuse ja tagajärje seos: peeglist vaatab vastu see, kes peegli ees seisab, ja teistelt on oodata vaid seda, mida ise oled valmis andma. Nii nagu puu kasvab päikesele ja tuulele kuuletudes ja lammas järgib oma instinkte, tasuks ka inimestel usaldada ennast ja oma saatust – olla pühendunud, inspireeritud ja inspireeriv.

Jäär
Kuna uus aasta pakub Jäärale võimalusi muutusteks hämmastavalt helde käega, tasuks hoogsate uusaastalubaduste asemel alustada hoopis "minu elus on praegu hästi" nimekirjaga ja anda lubadus, et neid asju sel aastal märkimisväärselt ei muuda. Jäärad sisenevad sellesse aastasse pisut melanhoolsete ja omaette olemisse süüvivatena, mis annab aga juba veebruari lõpus teed jõulisele eluenergiale. Esmalt hakkab Jäär selle energia toel tegelema enda ja oma lähedaste majandusliku heaolu küsimustega, mis annab tegevust vähemalt mai keskpaigani. Suvi kulgeb töiselt ja suve teisel poolel võetakse innukalt käsile mitmesugused koduga seotud küsimused.

Suhted. Jäärast kuninganna otsib oma kuningat – kes tundmatute meeste hulgast, kes oma kauast kaaslast veidi altkulmu piieldes. Kui oled oma suhetega siiani rahulolematu olnud, võid sel aastal tunda kindlat impulssi nende parandamiseks või uude suhtesse astumiseks. Ideed võivad olla tegelikkusest paremad.
Sinu kõige keerulisemaks väljakutseks on toimetulek hinge näriva armukadedusega. Suhetele võiks pühenduda augustist novembrini. Või isegi detsembrini – sest siis kohatav inimene ei vasta esmapilgul ideaalidele, kuid võib olla see, keda otsid. Ometi ei tasuks sel aastal kindlate sidemete loomisega kiirustada.

Töö ja raha. Tunned alatihti soovi midagi muuta. Väikesed muudatused annavad efekti, suuremad aga tekitavad pigem pingeid. Kui oled tööd otsinud, leiab see su tõenäoliselt üsna pea üles. Välisreisid ja õpingud on sulle kasuks, eriti esimesel poolaastal. Kevadkuud annavad võimaluse täiendavaks rahateenimiseks ja kui suudad lisasissetuleku investeerida, kasvatad selle mitmekordseks. Spontaanselt eelistad ehk kinnisvara, kuid see ei pruugi olla parim rahakasvatuskoht.
Rahajutt puudutab ka (uusi) suhteid. Kui kiusatus värske armupartneriga altari ette söösta on aga väga suur, tasuks kindlasti selgeks rääkida majandusküsimused ja sõlmida ka abieluvaraleping.

Ilu ja tervis. Algab väga hea aasta tervislikeks muudatusteks. Vaata end ausa pilguga – kui kaldud töö, istuva eluviisi, toidu või joogiga liialdama, püüa nüüd teha korrektiive. Kõige keerulisem tuleb ilmselt august, mil väikseimgi haav või kriimustus "pahaks" kipub minema. Kui vähegi saad, katsu sellal kõiksugustest kirurgilisest sekkumisest kauge kaarega mööda käia. Kõige enam tähelepanu võivad vajada sinu seedesüsteem ja teised siseorganid. Lase oma "sisemisel ilul" ennast tõrgeteta teenida.

Sõnn
Aasta tõotab tulla põhiolemuselt üsna meeldiv: kui matkaga võrrelda, siis jalad astuvad kindlas taktis mööda eelmisel aastal käidud teed, kuid pilgu ees avanevad uued panoraamid. Mida loomingulisemalt Sõnn elu eri valdkondadele läheneb, seda paremad tulemused teda ootavad.

Suhted. Kui oled üksik, flirdid suure mõnuga, kuid keskendud selle aasta jooksul pigem siiski sõprus- ja koostöösuhetele. Ometi leiab aasta lõpuosas su üles tunne, millest juba väikese tüdrukuna märkmikuservi täis joonistades unistasid.
Kui oled partnerlussuhtes, kulgeb aasta esimene pool üsna mõnusas rutiinis, kus teineteisega arvestamine ja ühised eesmärgid on asjalikeks teetähisteks. Suvel võid tunda, et suhe muutub justkui pisut kulunuks ja viledaks, kuid kiire aja tõttu muudes olulistes valdkondades ei leia sa mahti sellega süvitsi tegeleda. Rahulolematus igritseb hinges, kuid head ideed olukorra parandamiseks ei ole... Nii püüad end ümber laadida ilu luues ja alustad kodu remondiga või pühendud aiatööle. Suve lõpuosast aga muutub kõik. Ilu loodud, kutsuvad kultuur ja teiste loodu ning seda on hea nautida koos armsa inimesega. Sügisesse ja talve astute käsikäes, silmad heast seksist sädelemas.

Töö ja raha. Paljud Sõnnid on loonud endale head töötingimused ning naudivad nüüd meelepärast tegevust ja selle eest saadavat raha. Õnn saadab tegusaid ja mõtlevaid inimesi. Puude lehtimisest südasuveni oled rahaasjus eriti hea käega, kuid muulgi ajal pole vaja tühja taskut peljata. Eriti edukas oled siis, kui sinu töö on seotud hariduse, kultuuri, meelelahutuse või info jagamisega. Kui hoolikalt järele mõelda, leidub igas töös mainitud aladega kattuv või piirnev missioon – ja just selle missiooni järgimine toob lisaks leivale ka juustu ja veini lauale.
NB! Hoidu kõigest, mis on kas või servapidi ebaseaduslik!
Ilu ja tervis. Kui sind siiani miski krooniline vaevanud pole, ei kurda sa ka uuel aastal eriti millegi üle. Loomulikult tasub end hästi hoida, korralikult magada ja tervislikult süüa. Treeningute suhtes tuleks kuulata oma keha. Kui mugava elu boamadu end ümber vöökoha sätib, on viimane aeg senisest rohkem liikuma hakata. Samas aga ei tohi treeningutega üle pingutada. Kõige arukam on enne (taas)alustamist vestelda personaaltreeneriga.
Aasta viimasel paaril kuul on senisest suurem oht traumat saada, seepärast tasub spordiga, eriti ronimise või kihutamisega, väga ettevaatlik olla. Õnnetus võib juhtuda ka kaaslas(t)e hooletuse tõttu.

Kaksikud
Kaksikute algav aasta on kirev ja võimalusterohke, samas ka tuuletõmbeline – kindlat alust, millele toetuda, on üsna raske leida. Kõige turvalisemaks ja mõnusamaks keskkonnaks on sel aastal perering. Nende keskel on iga Kaksik õnnelik ja rahul. Kõige enam paneb silmad särama võimalus õppida midagi uut. Nii mõnigi võib end (taas) (üli)koolipingist leida.

Suhted. Lähisuhted – olgu see siis pisike flirt või vanaemaga elu üle arutamine – teevad sind rõõmsaks ning annavad kindlustunnet. Tõenäoliselt avastad, et su minapilt on olulises muutumises: kui siiani olid sina see, kes teistelt tuge otsis, siis nüüd toetuvad lähedased paljus sinule ja see on meeldiv tunne. Kui sul on lapsed, oled neile väga hea ema, kõige enam kehtib see uue õppeaasta ajal, mil koos lastega ettevõetust jäävad kauaks head mälestused. Suvised remonditööd otsekui lendavad su käes ning parandavad perekondlikke ja suguvõsasiseseid suhteid veelgi. Sügis ja talv on eriti hea aeg suheteks.

Töö ja raha. Mida sõltumatum on su töö, seda paremini ennast sel aastal tunned. Ettevõtjana oled mõnelgi korral õnnelikum kui palgasaajana. Aasta algab küllalt keeruliste seisudega. Sulle võib tunduda, et esitatavad nõudmised käivad üksteisele risti vastu, saadav palk aga ei kaalu üles selle teenimiseks kuluvat vaeva. Juba märtsi keskel hakkab olukord paranema tänu mõjukale toetajale, kes su andeid hinnata oskab. Kui teisest kvartalist tekib võimalusi muutusteks ja õppimiseks, astu julgelt sellele teele. Kõik reisid lisavad olulist sotsiaalset kapitali. Rahaliselt saad hakkama pigem tänu oskusele kokku hoida kui suurele teenistusele. Ometi oled sa finantseluga rahul ja suudad teha isegi väikesi investeeringuid, mis end tulevikus ära tasuvad. Paljud Kaksikud võivad suve teisel poolel ja sügisel hakata uurima võimalusi teenida passiivset tulu. Vihje – ehk on sul kinnisvaras õnnelik käsi...

Ilu ja tervis. End hästi hoides möödub aasta meeldivalt. Ent juba esimestel kuudel võiks käia tervisekontrollis ja probleemidega tegeleda, enne kui need valusaks muutuvad. Hambaarst ja naistearst märgi teha-nimekirja. Kui põed midagi kroonilist, on suur tõenäosus see sel aastal välja ravida. Kõige enam pead tervisele tähelepanu pöörama varakevadel ja suvel. Turguta oma immuunsust kõigi vahenditega! Õrnemad kohad on jalad ja selg, seepärast hoia nad soojas ning väldi ülepinget. Ilumaailmas avastad tõmbe lõhnade poole, teemaks on nii parfüümid kui ka aroomteraapia.

Vähk
Algav aasta annab Vähkidele kindla aimduse, et inimene võib teha plaanid, kuid elu lisab neile arvestatavaid korrektiive. Vaatamata paljudele ootamatutele muutustele tuleb päris meeldiv aasta. Mida loomingulisem on sinu maailmavaade, mida enam tegeled kirjanduse, kunsti, muusika vm kauni tegevusega, seda õnnelikumana end ilmselt tunned. Kui oled kaua unistanud eneseväljendusest või elulaadi muutusest, on sel aastal mitmeid soodsaid võimalusi oma unistus teoks teha. Lahendusteks võivad olla elu- või asukohamaa vahetus, ökostiili eelistamine või palgatöölt rantjee-elule üleminek.

Suhted. Tegemist on lausa imeliselt hea suhteaastaga. Üksiku Vähi parimad armastuse leidmise ajad on jaanuar ja detsember, pere-Vähkidel aga jagub hellust, mõistmist ja mõnusat koosolemist igasse kuusse. Paljud Vähid avastavad sel aastal oma suhetest uusi tahke. Võimalik, et juba aasta algul tehakse oma elus mõni ümberkorraldus, mis armastusele ja lähedusele senisest rohkem aega ja ruumi jätab. Lapsevanematest Vähkidel on oht suvekuudel oma võsukeste vastu liialt karm olla. Ehkki korraks näib, et noorsugu on üle käte läinud, pole asjad kaugeltki nii hullud. Aasta teine pool toob kaasa head suhted suguvõsaga.

Töö ja raha. Aasta algul oled tulvil häid mõtteid ja ideid, kuidas oma tegevust efektiivsemaks muuta. Käid end ka meeleldi piiri taga harimas ja täiendamas. Paraku pole kollektiiv sinu ideede suurim fänn ning aprillis-mais võib nii mõnigi uks päris kõvasti paukuda. Juhtub see uks kinni langema sinu järel, leiad pea uue töö ja ehk paremagi kui eelmine. Parimad töö- ja teenistuskuud ootavad suve lõpul ja sügisel. Raha on sul kohati rohkem ja stabiilsemaltki kui tööd. Lähed kuhu lähed, rahapuudus pole sinu suurim probleem. Armastad investeeringuid – ja nemad sind samuti.

Ilu ja tervis. Õpi oma keha kuulama ja tema antud signaale lugema. Kui tunned, et su füüsis pole õnnelik, pöördu arsti poole. Järgi kõiki tohtri korraldusi pedantse täpsusega.
Üheks sinu selleaastaseks pisimureks võib olla mõne sentimeetri lisandumine vöökohale – armastus hea toidu vastu on üsna pöördvõrdeline armastusega kalorite kulutamise vastu. Suurepärane on, kui leiad mõne trenni, mis sulle rõõmu teeb. Pea läbi aasta on oht korjata üles mõni hulkuv viirus. Samuti võib end meelde tuletada mõni valusam koht seljas või jalgades.
Iluhooldus seevastu kuulub sinu tugevamate külgede hulka ning seepärast ei pea sa endale peeglis vastu vaadates kunagi piinlikkust tundma.

Lõvi
Lõvi kõnnak on uude aastasse astudes väärikas ja enesekindel. Varasemate aastate saavutused annavad kindla teadmise, et oled vajalik ja kohati lausa unikaalne. Paljud Lõvid tunnevad soovi oma jahiala laiendada ja proovivad väikese tiigi suure kala rolli asemel suure tiigi suure kala rolli. Ehk teisisõnu – nad tahavad suurendada oma ühiskondlikku panust, jättes igavamad ja rutiinsemad tegevused teistele. Kui see kohe ei õnnestu, ära heida meelt – tööta edasi ja lihvi oma diplomaatilisi tugevusi. Viimaseid saad proovile panna ka kodus, sest sul on häid plaane kinnisvara haldamises ja kodu remondis, ent kui sa neid lähedastega ei jaga, on viimastel üsna raske sind toetada, tuge sa aga vajad. Parimad ümberkorraldusajad on suvekuud.

Suhted. Küllaltki meeldiv aasta, kus eraelu on kindlalt fookuses ja naudingutest puudust pole. Aasta algab kuumalt ja seksikalt. Üksik astub ilmselt uude ja palju rõõmu toovasse suhtesse. Kes on kindlas paarisuhtes, leiab juba jaanuaris hulga häid võimalusi ühisesse ellu kevadisi tuuli ja romantikat tuua. Sama häid sõnu ei saa öelda laiema pereringi ja suguvõsa kohta. Olukord võib tihti kujuneda küllalt närviliseks. Helgemaks muutub suhtlus alles siis, kui lehed puudelt langema hakkavad.
Kui suhted lastega kriitiliseks kisuvad ja paranemist ei näita, võib põhjuseks olla see, et oled mõtetega palju mujal. Vahel võib abi olla pisikesest lapsevanemate koolitusest või vestlusest nõustajaga. Mõnusaim suhtekuu ootab novembris.

Töö ja raha. Rabad päris korralikult, ometi võid tahta rohkem töötada ja rohkem teenida, kuigi tuled päris ilusasti välja. Kui sa aga väga innukalt ei pinguta, pole suuri muutusi ette näha. Aasta esimene pool on rahaliselt üsna sarnane lõppenud aasta viimase poolega. Kevadväsimust trotsides tahaksid teha uuendusi oma tööelus, kuid kuna vaba aega napib, jäävad need plaanid ilmselt mõttemängu tasemele.
Senisest paremad töö- ja teenimisvõimalused avanevad sulle augustis-septembris.
Ilu ja tervis. Sul on palju energiat, millest eraldad alati kindla osa ilus olemisele. Sel aastal tunned suurt soovi senisest enam ilule ja tervisele pühenduda ning võid alustada hambaarstist. Ehkki pead trenni oluliseks, kipub mugavus vahel takistama. Ületa see, sest sport on parim viis vaimset tasakaalu hoida ja närviline energia rahulolutunde vastu vahetada. Soovitatav on valida venitusharjutused, pilates, jooga või ujumine, sest selg on sel aastal, eriti külmal või niiskel ajal, sinu kõige nõrgem koht.

Neitsi
Ehkki pisut pedantse loomuga Neitsid leiavad igalt poolt midagi, mida veidi kritiseerida, peaksid nad selle aastaga küll üldjoontes üsna rahule jääma. Aeg soosib neitsilikku mõtteviisi. Kõik, mis on külvatud, kasvab, õitseb ja annab head saaki ning kõike korraga. Neitsi ei jää loorberipärjale lesima, vaid jätkab oma asjalikku sekeldamist, saavutades häid tulemusi. Tänase päeva juured on minevikus. Kui tunned, et jooksed kokku või suudad liiga vähe, pööra pilk ajas tagasi ning lepi oma mineviku ja põlvnemisega. Esivanemad tulevad appi, kui neid kutsud.

Suhted. Elad ja liigud struktuuris, mille oled ise endale kujundanud, olgu selleks perering või sõpruskond. Näed siin-seal väikseid puudujääke, ent üldiselt saad vastu seda, mida annad – toetavat sõbralikkust ja praktilise moega hellust. Kui kevadel või suvel miski hinges kripeldab, otsi huvitavaid seiku kultuurielust või mõnest väikesest reisist, kuid jäta puutumata kiusatus, millele järeleandmine su armsamale haiget teeks. Sügavalt endasse vaadates tunnistad peagi, et sa suurte muutuste järele ei janune, pinnavirvenduste pärast oma senise eluga riskida pole mõtet. Kui oled ema, on sul oma lastega läbi aasta head suhted. Kui tahad aga oma suhtestaatust muuta, sobib algav aasta selleks hästi.

Töö ja raha. Hindad kõrgelt neid, kellega koos töötad, ja sulle vastatakse samaga. Vaatamata aastate nappusele või hulgale suhtutakse sinusse tööl veidi nagu "meie kõigi emasse", kes on küll range, kuid alati valmis omasid kaitsma. Vaid juunis on tööl keeruline seis, mille lahendad kõige paremini nii, et hoidud vaidlustes liiga ägedat tooni võtmast. See pole sinu võitlus ning asjaosalised saavad ise hakkama. Rahaliselt oled säästlik ja nutikas, nii et su lähedased ei pruugi teadagi, et veidi rahast investeeringuteks läheb. Tavaliselt teed konservatiivsed valikud ja oled väikeses stabiilses plussis. Sinu lemmikud on dividendiaktsiad ja kinnisvara.

Ilu ja tervis. Aasta esimestel kuudel paneb nii mõnigi ebamugavus sind murelikult mõtlema oma aastate, mõne vana trauma või ringihiiliva viiruse peale. Õnneks on sulle antud piisavalt palju tegutsemisjõudu, et raskustele nii rahvameditsiini kui ka tänapäevase arstiabiga vastu astuda ja see seljatada. Võiksid leppida ka tõdemusega, et vahel muretsed sa oma tervise pärast üle. Sellest hoolimata toitu tervislikult ja maga end võimalusel välja. Vahel kaldud sa mõnuga liialdustesse, mistõttu võid sel aastal märgata, et hea toidu süül ei anna lemmikrõiva lukk kinni.

Kaalud

Algab üpris meeldivate mõjutustega aasta, mil Kaaludel on võimalik täita mitmed ammused unistused ning palju panustada ja saavutada. Loomulikult ei lähe kõik alati nii hõlpsasti nagu plaanides, mistõttu võib elu vahel päris raske tunduda, eriti jaanuaris ja novembris. Julgust – tegelikult sujub kõik. Kui siiani on oma teed otsitud, võib see aasta anda olulised teeviidad ja olla vägagi märgiline. Märtsis ja aprillis on hea aeg eksootilisteks seiklusteks. Mõni reis võib suisa ootamatult sülle pudeneda.

Suhted. Kui oled üksik, ootavad sind mitmed võimalused tõelise armastuse leidmiseks. Väga romantilised kuud on veebruar ja märts. Kindlas suhtes kipub tasakaal kohati käest libisema. Näed süüd partneril, aga tegelikult võiksid ise leebem ja rahulikum olla. Kaaslase vajadused pole sinu omadest vähem tähtsad ja nende eiramine võib ühise tee lõppjaama juba sel aastal kätte tuua. Viib elu lahutuseni, võid pärast avastada, et vana arm ei läinudki rooste. Ootamatu suur kirg võib anda pigem võimalusi eneseavastuseks kui tõsiseks suhteks. Väga head suhted on sul sel aastal endast noorema ja vanema põlvkonna esindajatega ning nende kogemustele tuginedes saad paremaks muuta ka oma partnerlussuhet.

Töö ja raha. Kõige edukam oled siis, kui sinu töö puudutab ühel või teisel viisil ilu loomist. Parimaks tööperioodiks on kevadkuud ja juuni. Kui otsid (uut) tööd, siis suurim šanss sulle rahuldust pakkuva väljakutse leidmiseks ootab juulis. Raha mõttes tuleb küllalt rahulik aasta. Ehkki sulle meeldib vahel veidi liiga vaba käega kulutada, leiad ka toredaid võimalusi lisaraha teenimiseks – eriti suvel ja novembris. Töösuhted võivad muutuda keeruliseks pärast jaanipäeva ja augusti esimesel poolel. Võimalik, et järgnevad mingid suuremad ümberkorraldused. Kevadel kulutad meeleldi oma kodu või aia peale ja suudad põhitöö kõrvalt seal lausa imetlusväärselt kauneid tulemusi saavutada.

Ilu ja tervis. Selle aasta planeedimõjutused töötavad tugevalt sinu kasuks – enamiku ajast oled ilus, energiline ja terve. Kui suus on midagi valesti, tuleks kohe hambaarstile aeg kinni panna. Tee seda ka siis, kui seal lihtsalt tükk aega käinud pole. Kui meel on mõru ja enesetunne ärev, võib sellega kergesti kõhuvalu või iiveldus kaasneda. Abi leiad mis tahes meeldivast ja rahustavast tegevusest.

Kevad eeldab erilist ettevaatlikkust: hoidu külmal kivil istumisest ning hoia jalad ja alakeha soojas – põis ja suguelundid on sul tavalisest tundlikumad. Ravis tasub eelistada looduslikumaid valikuid.

Skorpion

Mis tore aasta! Kui Skorpion on viimastel aastatel üha külvanud ja hoolitsenud, saabub nüüd aeg nii õite ilu nautimiseks kui ka viljade maitsmiseks: ees seisab meeldivalt võimalusterohke aasta. Energiat on väga palju ning tõenäoliselt elavneb ka sotsiaalne ja ühiskondlik elu. Vanad sõbrad ilmuvad taas orbiidile, lisandub uusi. Kuna vahepealne aeg on sind mõnevõrra muutnud, suudad ka vanade tuttavatega suheldes luua täiesti uue kvaliteedi.

Suhted. Üksikuna koosneb su jäljerida kevadeni vaid sinu enda omadest – siis lisandub tõenäoliselt ka teine rida, mille jätjal on šansse sinuga kauaks kokku jääda ning koos palju saavutada. Kindlas suhtes olles teeb arm su elu rõõmsaks. Annad endast rohkem ja saad veelgi rohkem vastu. Igapäevarutiin on kaunis ja meeldivad üllatused lisavad tordile kirsse.

Väikeste laste emana on sul kõik eeldused nende ärahellitamiseks – nad on ju nii armsad ja su hing positiivsusest tulvil. Suuremad lapsed võivad aga praegu sinust veidi võõranduda, neil on aeg oma mõtteid mõelda ja oma tegusid teha.

Töö ja raha. Sõltumata erialast on sul suurepärased võimalused edu saavutamiseks. Ent tähelepanu – seda vaid juhul, kui töötad rõõmsa ja ausa pühendumisega. Oled küllalt kokkuhoidlik, ent mõtestad üha enam raha filosoofilise suurusena – mitte käibevahendi, vaid kontsentreeritud energiana. Kui teed tööd, mis on sulle oluline, saad raha küllalt kergelt. Kui aga mitte, saad sel aastal oma senise tegevuse ümber kujundada ja keskendud õige tööraja leidmisele. Usalda ennast ja tee seda, mida armastad. Võimalik, et sinu sobivaimaks töövormiks kujuneb ettevõtlus – nii saad ajas ja mõtetes vaba olla, pidevalt areneda ning selle kõige kaudu ka senisest enam teenida. Suhted töö- ja äriasjus on sel aastal väga head.

Ilu ja tervis. Iseenesest ei tule midagi, mis tähendab, et selle valdkonna peale tuleb sul sel aastal korduvalt mõelda. Mis liigub, see kulub. Ja mis on kulunud, vajab remonti või vähemalt tuunimist. Hinda ennast ja oma seisundit juba aasta algul kriitilise pilguga ning võta vajadusel midagi ette. Kergemal juhul võib see piirduda põhjaliku juustehooldusega, keerulisemal aga pead võib-olla kardioloogi külastama. Kevadel ja aastalõpukuudel ole äärmiselt ettevaatlik liikluses ja sporti harrastades – seal, kus on tegemist metalliga.

Ambur

Muidu nii tulised Amburid on sellel aastal vaoshoitumad kui tavaliselt: elu seab alailma mingeid piiranguid. Õnneks on neid õnnistatud ka tavalisest laiema mõtlemisega, mistõttu on neil piiranguid üllatavalt kerge taluda – kui kõike teha ei saa, lendab vähemalt mõte vabu radu. Paljud Amburid kavandavad olulisi ümberkorraldusi. Võimalikud on nii koduvahetus kui ka töövormi muutmine, loominguliste ja innovatiivsete lahenduste leidmine.

Eelolev aasta sobib hästi kontakteerumiseks oma allasurutud mõtete ja tunnetega – eriti kui oled end veidi tagaplaanile jätnud. Palju tuge mõne laiema probleemi lahendamiseks leiad sõpradelt, kellega sul on üht laadi vaated.

Suhted. Pöördelisi sündmusi pole oodata: elad, nagu seni elasid, ja oled sellega rahul. Sinu miinuseks on partneri liiga terav kritiseerimine, millel on oht kõlada pesuehtsa näägutamisena. Nii võib su kaaslane arvata, et sinu tunded tema vastu on jahtunud. Parimad suhtekuud on aprillist juulini. Üksik leiab sel perioodil tõenäoliselt armsama. Kellel kallim juba olemas ja/või peregi loodud, saab suhtes siluda kõike, mis silumist vajab. Parimaks suhteretseptiks on koos veedetav aeg ja ausalt väljendatav hellus. Lahutusest tõenäosem on suhete arenemine kindlamaks. Emana meeldib sulle väga lastega tegeleda, aga kui endale vahepeal omaette olemise aega ei varu, võivad lapsed sind väsitada.

Töö ja raha. Ees ootab küllalt meeldiv aasta, kus tööd on palju ja sinu head jooned paistavad hästi silma nii ülemustele kui ka äripartneritele. Professionaalsusest ja täpsusest puudu ei tule. Esimene poolaasta on hea ja teine veelgi parem. Ainsaks kriitiliseks kohaks võib olla sinu komme kaasteelisi ebadiplomaatiliselt kritiseerida. Teed seda küll parimate kavatsustega, kuid sügisel võib mõni su töösuhe tõsiselt katkemise piiril olla. Rahaliselt tuled kenasti välja. Suudad teenida ja säästlik olla, seega ei tunne sa millestki olulisest puudust.

Ilu ja tervis. Üldiselt oled kõvast puust, ent sellest hoolimata võiksid oma kehale ja hingele rohkem meeldivaid elamusi lubada. Püüa leida aega nii treeninguteks, lugemiseks, filmi vaatamiseks kui ka lihtsalt meeldivate inimestega suhtlemiseks. Saadav lõõgastus on otseses seoses sinu tervisega. Oled vastuvõtlik külmetustele ja võid kannatada mõne ammuse trauma tagajärgede all. Püüa oma immuunsüsteemi tugevdada, hoia hambad korras ning pea ja selg soojas. Ilu eest hoolitsemine annab lisaks säravale välimusele plusspunkte ka kehalisele ja emotsionaalsele tervisele.

Kaljukits

Kõige õnnelikumad ja edukamad on algaval aastal need Kaljukitsed, kelle mõte liigub mööda loomingulisi radu – vahet pole, mis eluvaldkonnast parajasti jutt käib. Innovaatiline lähenemine kaotab probleemid juba eos, samas kui jõuline kogu-aeg-on-nii-tehtud-poliitika võib head kavatsused nurja ajada. Ka oma ego maksmapanekuks pole aasta kuigi soodne. “Tema ja mina” on palju mõistlikum suhtumine kui “mina ja tema”.

Suhted. Esialgu veereb elurong juba eelmisel aastal mahaseatud rööbastel ja suuri muutusi pole oodata. Kui oled üksi, pole partnerlus ja pulmakellad ilmselt sinu prioriteetide hulgas. Suhtekaaslase ja pereinimesena oled vahel liiga asjalik ja praktiline, sest su hing tundub pisut jaheduse all kannatavat, partneri oma võib aga suisa tõmbetuule käes olla. Südamed sulavad koos lumega ja roheluse tärkamine annab uue elu ka sinu emotsioonidele ja seksuaalsusele. Mida enam koos aega veedate, seda õnnelikumad olete. Parimad suhtekuud on kevadel-suvel ja novembris-detsembris.

Töö ja raha. Väga hea töine aasta. Suudad kõvasti panustada ja tänu sellele ka korralikult teenida. Kui oled eelmistel aastatel leppinud mitte eriti kõrge positsiooniga, esitatakse sulle nüüd tõenäoliselt mõni mainekam ja keerukam väljakutse. Suvel võib tekkida vajadus oma teadmisi täiendada ja ilmneb, et seda on kõige mõttekam teha välismaal. Uudsed kogemused ja teadmised on Eestis teretulnud, eriti kui suudad neid esitada nii, et teised end rumalate matsidena ei peaks tundma. Sinu kõige ohtlikum omadus ongi äkiline ütlemine. Kui sul ka õigus on, oleks kasulikum tagasihoidlikum olla. Võimalik, et vahetad seetõttu ka töökohta, ehkki sinu tööga ollakse rahul igal pool.

Vaatamata vaba käega tehtavatele väljaminekutele ei tunne sa sel aastal rahast eriti puudust – sisse tuleb ju ka. Esimene poolaasta on suurteks investeeringuteks väga hea, kuid loe ja mõtle alati kõik lepingud peensusteni läbi.

Ilu ja tervis. Ilu eest hoolitsed enamasti automaatselt, saavutades tänu oma heale maitsele vaevata suurepäraseid tulemusi. Rõivaste ja meigi valik ning stilistika on sinu jaoks kerge ja meeldiv. Tervisega ei peaks sul sel aastal suuri probleeme olema. Sellest teadmisest hoolimata võiksid endasse hoidvalt suhtuda, eriti esimesel poolaastal, mil energiatase on suhteliselt madal, mistõttu kehakaal kipub omatahtsi toimetama. Kõige kriitilisemad kohad on pahkluud ja põlved, mistõttu võiksid eriti kõrgeid kingi kanda harva ning sportides ja matkates olla ettevaatlik.

Veevalaja

Neil Veevalajatel, kes armastavad loominguliselt mõelda ja palju suhelda, terendab ees väga meeldiv aasta. Mida paindlikum ja tasakaalukam oled, seda õnnelikumana end tunned. Kuna oodata on mitmeid muutusi, on palju abi kohanemisvõimest. Vaatamata vanusele ja positsioonile oled sel (ja veel mõnel järgnevalgi) aastal elu õpipoisi rollis, tundes sellest ise suurt rõõmu – sinu ees seisavad olukorrad, mis võimaldavad imestada, avastada ja õppida. Õhus aimub nii mõnigi fataalne valik ja su tee võib ristuda inimestega, kes mõjutavad sind sellest aastast palju kauem.

Suhted. Sinu suhted on sel aastal paljuski sellised nagu sa ise: orienteeritud sümpaatsele pealiskaudsusele – lahked, vabameelsed ja ruumi jätvad. Kui oled ema, ei oska su lapsed paremast unistadagi: sinu intellekt ja vabameelsus teevad sinust laste ja nende sõprade iidoli. Suhtled meelsasti ka pere vanemate liikmetega ja osaled sõpruskondlikes ettevõtmistes.

Sinu armuelu on mõnus ja sõbralik, teineteist toetav, kuid mitte ülearu siduv. Parimad suhtekuud on märts ja aprill. Lisaks väljapoole suunatusele tunned sel aasta suurt rõõmu ka kodustest ettevõtmistest. Isegi rasked tööd lendavad su käes, kui neid lusti ja abilistega teha.

Töö ja raha. Tööteemal ei tohiks kurta: töö otsib sind isegi siis üles, kui sina parajasti teda ei otsi. Karjääriuksed avanevad võluväel ja kui vajad täiendusõpet või mõjukate sõprade soosingut, ei jää ka need tulemata. Küllalt tõenäoline on uute radade rajamine senise erialaga piirnevatel aladel. Kui satud keerulisse juriidilisse olukorda, püüa valida kompromiss. Kui sul mingil põhjusel praegu üldse tööd ei ole, leiad selle peagi vaevata ja meeldivatel asjaoludel.

Paradoksaalsel moel on sel aastal rahamure sinu kestev saatja – ehkki teenistus pole laita, oleks tasku põhjas otsekui auk. Kõik, mis tuleb, libiseb tempokalt sõrmede vahelt. Kuna aga tuleb piisavalt, saad kokkuvõttes ikkagi rõõmsasti hakkama.

Ilu ja tervis. Päevil, mil viitsid oma välimusega tegeleda, näed välja erakordselt lahe. Aga päevad pole vennad. Samas pole sulle probleem pesemata juuksed kaabu alla peita ja meigivaba ilu kuulutada – sarmikas oled igas olukorras. Tervis pole alati kiita: kord valutab siit, kord kripeldab sealt. Kindlasti tasub rõhku panna kvaliteetsest toorainest lihtsale toidule, sest seedesüsteem on sel aastal tavalisest tundlikum. Mõõda aeg-ajalt vererõhku ja lase parem mõni uuring rohkem teha kui tegemata jätta. Kui juhtud sel aastal beebiootele jääma, saab sellest üks imeline ootusperiood.

Kalad

Kalasid ootab imeliselt tore aasta, küllalt sarnane eelmisega, kuid veelgi parem (ja see mõnus periood kestab veel kaua). Kalad tegutsevad praegu sagedamini päri- kui vastuvoolus, sest elu ise lammutab, ehitab ja sätib olukordi just nii, nagu need Neptuuni kaitsealustele kõige kasulikumad on. Ka siis, kui oled siiani õige napilt läbi ajanud, ootavad sind nüüd ootamatud tõusud ja võidud. Tegu on omalaadse karma-aastaga. Meenuta aastat 2001 – kõik, millest siis unistasid, hakkab sinu ümber materialiseeruma. Praegu on sul väga head võimalused isiklikuks arenguks ka formaalse hariduse mõttes – mis on jäänud pooleli, on nüüd kergesti lõpetatav.

Suhted. Aasta algab lausa suurepäraselt ja juuli lõpust läheb veelgi paremaks. Ühendad veidi vastuolulisi, kuid üksteist hästi täiendavaid omadusi, nagu arukus ja romantilisus, võluv naiselikkus ja arvestatav jõulisus. Kui oled üksik, oled aasta algul armsate sõpradega, augustis aga võid kohata inimest, kes jääb kauaks hoolitsema sädeluse eest su silmades. Pere, suguvõsa ja sõpruskond teevad sulle läbi aasta palju rõõmu, kuid kõige mõnusamad suhtluskuud on mai, juuni ja juuli. Kui sul on lapsed, oled neile nii toetav vanem kui ka mõistev sõber.

Töö ja raha. Algamas on väga hea töine aasta, sõltumata valdkonnast, milles tegutsed. Kõige edukam oled loometöös, kuid ka õigusala, kontoritöö, füüsiline töö või teenindussektor annavad sulle lugematuid võimalusi end heast küljest näidata ja palju saavutada. Juhtumisi töötu olles leiad juba aasta alguses uue hea töö. Kui aga oled plaaninud oma ettevõtte loomist, õnnestub see sel aastal ilmselt väga hästi, andes sulle juurde vabadust ning palju häid kontakte. Rahaga on lood keerulisemad, sest teenitu libiseb peost. Sunni end lausa jõuga säästma ja eelista suuremate ostude puhul kogumist laenamisele. Püüa nii materiaalses kui ka vaimses plaanis keskenduda rahanumbrite asemel väärtustele. Nii tuled ka rahaga paremini toime.

Ilu ja tervis. Ilust oli juba juttu – sa lausa kiirgad! See müstiline jõud ja energia hoiab sinust eemal ka haigused. Oled sa aga eelmisel aastal millegi kroonilise või traumajärgse all kannatanud, suudad selle nüüd kui võluväel seljatada. Parimad kingitused sinu kehale ja vaimule on kõikvõimalikud spaaprotseduurid, seepärast varu endale hellitusteks piisavalt aega ja naudi. Tegu on arvestatava investeeringuga, sest oma elurõõmu ja energiaga võid väga erinevates valdkondades palju saavutada.