10. Tee ise süüa!
Selle asemel, et minna järjekordselt välja sööma või teha pidulik õhtusöök uhkes restoranis, tee seda hoopis ise. Toidutare.ee lehel on sadu ja sadu retsepte, mida meisterdada eelroaks, mida pearoaks ja mida magustoiduks. Ka kõige algajamad kokad saavad lihtsate retseptidega hakkama.
Kõigepealt hoiad sa välja minekuga raha kokku, saad valida 100% sellised road, mis sulle meeldivad ning lisaks tunned veel rõõmu isetegemise üle. Pane lauale uus lina, võta välja küünlad, pane mängima ilus muusika, selga pidulikud riided ning ongi sama hea kui restoranis!

9. Loe raamat läbi!
Millal sa viimati raamatut lugesid? Tuleb tõdeda, et raamatufanatte jääb üha vähemaks. Paraku loeb inimene internetis liigeldes pidevalt ja tegelikult üsna palju, aga vana head raamatut ei suuda miski asendada. Jäta kõrvale Miki Hiir või muu õhuke väljaanne. Ihu hammast pigem suurtemate portsjonide peale nagu "Meister ja Margarita", "Tuulest viidud", "Tõde ja Õigus", "Taeval ei ole soosikuid" vms.

8. Pane arsti juurde aeg kirja!
Autot viime ikka kord aastas ülevaatusele, aga kuidas on lood sinu endaga? Kui tihti käid arstlikus kontrollis, kui tervis on korras? Aga igasugused testid ja uuringud maksavad? Kummaline, et raatsime raha raisata autoülevaatusele, aga enda ülevaatusele mitte. Võta kätte ja lase kontrollida suguhaiguseid, veresetet, kolesterooli, hemoglobiini jms. Kõige raskemad haigused hiilivad väga vaikselt ligi, et sa seda ise ei tunnegi.

7. Mine koolitusele!
Millal sa viimati enese harimisega kokku puutusid? Siin ei loe telekast vaadatud Nigella kokaminutid ega kirikus kuuldud õpetaja jutlus. Paljud koolituskeskused korraldavad ka tasuta kursuseid ja koolitusi. Tasuta saab õppida nt mööblit restaureerima või enese hinge eest hoolt kandma. Hoia kuulutustel silm peal ning võta harimine teoks!

6. Pühenda end oma hobile!
"Mul pole aega!" on maailma kõige magedam vabandus. Kui sa teed ärkamisest uinumiseni tööd, vahepeal söömata-joomata, telekat vaatamata, kellegagi suhtlemata, siis võib tõdeda, et tõesti sul pole aega ja nähtavasti üsna pea ka tervist. Igal muul juhul on võimalik võtta päevas või kord nädalaski killuke aega, et tegeleda millegi meeldivaga. Olgu selleks raamatu lugemine, kokkamine, jalutamine, golfi mängimine, rattasõit vm.

5. Liiguta end!
Pole raske seada eesmärgiks teha iga päev kas või 10 kükki, 50 kõhulihast, 5 kätekõrverdust või 15 minutit tantsu. Niivõrd vähese tegemine on ikka parem kui mitte midagi. Kui suudad järjepidevuse leida, siis võid juba koormuse viia näiteks 10le kätekõverdusele või 70le kõhulihaseharjutusele. Küll need tulemused siis ka tasapisi tulevad.

4. Ava säästuarve!
Pane iga kuu kas või 10 eurot kõrvale. Selle võid hoida kokku paari uhkema singi või väljas õhtustamise pealt. Aasta kokkuvõttes on sul juba 120 eurot, mille eest võid lubada aastavahetuse mõnes spaas. Samas võid raha pidevalt edasi koguda. Juba paari aastaga võid lubada lausa lihtsama paketi palmide alla. Pealegi tekitab varutud raha alati meeldiva turvatunde, et kui olukord peaks hulluks minema, siis on sul alati varuvõimalus tagataskust võtta - ei mingit SMS-laenu!

3. Alista oma hirmud!
Mida sa kardad? Kõrgust, koeri, vett, ämblikke? Kui kardad kõrgust, siis muretse redel ja hakka iga nädal ühe astme võrra kõrgemale ronima. Veeda kõrgematel astmetel järjest rohkem aega, võid julgestuseks ka padjad alla panna. Kui kardad koeri, siis muretse tilluke kutsikas või käi varjupaigas sõprust loomas. Hirmudest ei saa üle lihtsalt vesteldes ja hädaldades. Mine ja tee! Hulljulgemad kartjad võiksid proovida ka benji-hüpet või tarakane süüa - võimalusi on mitmeid!

2. Aita kedagi teist!
Alati on kuskil abivajajaid, kes oleksid õnnelikud sinu abikäe eest. Siin saad ühendada mitu eesmärki - oma hirmudega võideldes saad varjupaigakoertele oma seltsi pakkuda (kolmanda ühildamise saad teha neid jalutama viies - teed head, liigud ja pakud loomakesele seltsi), oma hobiks võid võtta kodututele söögi meisterdamise vms. Kogu oma naabruskonnas kokku suure treileri peale vanu riideid ja mööbleid ning uuri välja enne, kuhu neid viia (taaskasutuskeskusesse, erinevatesse varjupaikadesse vm). Sina ja su sõbrad saavad vanadest asjadest lahti ning keegi teine selle võrra õnnelikumaks!

1. Rända kuhugi uude kohta!
Kui rahakott võimaldab, siis põruta sinna, kuhu näpp kaardil peatuma jääb. Mine just sinna, mille nime pole sa varem kuulnud. Kui rahakotis vihiseb tuul, siis on võimalik täiesti edukalt ka kodumaal rännata. Eestimaa on täis kauneid ja avastamist ootavaid paiku. Piiridki on praegu lahti. Kui tuharad kannatavad, siis põruta jalgrattaga Lätti ja uuri elu sealpool piiri.