Aastavahetus ja uue kalendriaasta algus on alati olnud ajad, mil antakse lubadusi nii endale kui teistele, pannakse paika alanud aasta eesmärgid ning vaadatakse tagasi ka lõppenud aasta peale. Märkamatult on aga kätte jõudnud juba neljas kuu aastast ja paljud ei ole veel oma unistuste realiseerimisega tegelema hakanudki. Veel on viimane aeg, teha eelmise aasta põhjal kokkuvõtteid ja hakata tegutsema!

* Mis olid sinu eelmise aasta suurimad saavutused?
* Aga suurimad õppetunnid?
* Mille üle olete eelmisel aastal kõige uhkem?
* Milliseid unistusi täitsite ja ellu viisite?

Paljud avastavad kurbusega, et nad ei ole terve aasta jooksul viinud ellu mitte ühtegi oma unistust. Kui küsida, et miks, siis ei oska enamus sellele vastata. John Lennon on öelnud, et "elu on see, mis juhtub, kui oled hõivatud muude plaanidega". Nii mattuvad ka meie unistused tihtipeale argipäeva toimetuste alla ega täitu nii kiirelt, kui soovime. Kui üldse...

Erinevad treenerid, ettevõtjad ning koolitajad on välja töötanud mitmeid süsteeme, kuidas paremini seada eesmärke ning neid ka ellu viia. Lühidalt on eesmärkide seadmise ja elluviimise etapid järgmised:

1. Pane paika oma täpsed eesmärgid
Mõtle täpselt välja, mida soovid elult saada, mida saavutada ja kuhu liikuda. Mida täpsemalt tead oma soove, seda kergem on ka neid saavutada. Pane paberile kirja kõik oma unistused, soovid, eesmärgid ja unelmad. Tee seda nii täpselt kui võimalik!

2. Kirjuta juurde täpne aeg, mil seda teha tahad
Kui tead, et soovid midagi 2015. aastal teha, siis pane paika see aeg, millal seda teed. Näiteks, et kevadel lõpetad ülikooli, suvisel perioodil võtad ette ringreisi Skandinaavias, septembris osaled kokanduskursusel ning detsembris, vahetult enne jõule, teed soengus suure muudatuse. Igal kuul loed aga vähemalt ühe raamatu ning et suve ringreisiks soovid suurepärast nägemist, siis peaksite selle jaoks tegutsema juba umbes kuu-kaks enne väljasõitu.

3. Pühenda iga päev aega oma unistustele
Meie suurepärane elu koosneb suurepärastest päevadest. Selleks, et ideed täituksid, on vaja nendele pühendada stabiilselt ja süsteemselt aega ning energiat. Kui soovime kaalu alandada ja näiteks kolme kuu pärast näha välja teatud mõõdus, siis tuleb meil iga päev seda suuremat eesmärki väikeste tegevustega toetada. Vaata oma püstitatud eesmärke ja unistusi ning tee endale selgeks, mida pead ja saad igapäevaselt ning iganädalaselt teha oma suurte eesmärkide ja unistuste saavutamiseks.