Juuksed

Terved juuksed on läikivad, elastsed ja vetruvad. Juhul, kui nad on aga hakanud meenutama õlepundart – soeng ei püsi, juuksed lähevad segi ja tuhmuvad, isegi toitemask ei aita, siis on tegemist vitamiinide defitsiidiga.
Kuiv ja kihelev peanahk annab märku A- ja E-vitamiini puudusest.
Üleliigselt rasvase peanaha puhul tuleb mõelda riboflaviini ehk B2-vitamiini defitsiidile. Tugeva juuste väljalangemise korral ei jätku tavaliselt foolhapet või C-vitamiini.
Kõõm ilmub B12 ja B6 puuduse korral või siis, kui organismis ei jätku küllastamata rasvhappeid. Juuksed kannatavad sageli ka mineraalainete puuduse all, eriti raua ja kaltsiumi puuduse all.

Küüned

Terved küüned kasvavad kiiresti ja hästi, on ühtlaselt värvunud ning siledad. Neid ümbritsev nahk peaks olema kahvaturoosa, pragude ja lõhedeta. Kui küüned koolduvad, lõhenevad, muutuvad kihilisteks, pragunevad pikiti või põigiti, on kollaka varjundiga ja kasvavad halvasti, siis on tegemist C-vitamiini puudusega. Näppude kohmetuks muutumine räägib B-rühma vitamiinide vaegusest.

Nahk

Naha kuivus näol, kortsude ilmumine, kahvatus viitavad E- ja A-vitamiini vähesusele, samuti nikotiinhappe defitsiidile.
Näonaha rasvasus ja selle kestendamine võib olla B2-vitamiini puudusest. Vinnid ja punetavad laigud – rasvhapete ja rasvlahustuvate vitamiinide puudus.
Kollakat tooni nahk teeb vihjeid B12 puudusele. Kehal kauakestvad sinikad räägivad probleemidest P- ja C-vitamiiniga.