Peitu pessa
Kui väljas on külm – eriti kui on lumetu ja hall –, luba endale lapsemeelsust ja ehita endale pesa. Väike tempel eemal hullutavast ilmakärast, kus lugeda ja lähedastega aega veeta. Mängige lauamänge, näksige head-paremat, jääge ööseks.

Hakka lumemöldriks
Kui väljas on miinuskraadid ja aknast kuuma vett välja visata, muutub see lumehelvesteks ja liugleb maapinnale.

Toida linnukesi
Meisterda ise (kas või pudelist või piimapakist) linnumajake või riputa lihtsalt pekitükk akna taha. Kui alustad toitmisega, siis kindlasti tee seda kevadeni!

Musita muulil
Mine öösel mere äärde muuli peale termosega kaasa võetud kuuma glögi jooma ja kallimaga musitama.

Imetle jugasid
Ajal, mil ilmad nii krõbedaks kisuvad, et ka veekogudel külm hakkab, sõida jäätunud jugasid vaatama. Vaatepilt kipub olema muinasjutuline ja kui kurk järgmisel päeval valus on, siis ainult sellest, et suu vajus hämmeldusest liiga kauaks lahti.

Paku vabaõhulõunat
Otsi üles lähim RMK lõkkeplats või lükka koduaias plats puhtaks ning tee pere või sõpradega üks mõnus vabaõhulõuna. Grillige vorste, küpsetage kilusid ja kartuleid. Ah kui hea on juba lõkke peal küpsetatud leibki!

Kehastu turistiks
Tee jalutuskäik Tallinna/Tartu/Pärnu/Narva/Kuressaare vanalinnas. Avasta tänavaid ja poekesi, põika sisse galeriidesse ja kirikutesse. Haara soe jook teele kaasa (nt CoffeeBar 10133-st Tallinnas Suurtüki tänaval).

Maavanaema asemel
Rocca al Mare vabaõhumuuseumis saab aimu, mis elu elati talvel sadakond aastat tagasi. Astu sisse Kolu kõrtsi ja maitse sõira, karaskit ja kohupiimavahtu.

Laiskle spaas
Kõik talve mornid ilmad võiks veeta spaas, näiteks Pärnu Hedonis. Lisaks sulnile õhkkonnale ja talvel nii vajalikule päikeseteraapiale saab seal ka mõnusasti süüa. Uus peakokk pakub Hedon Spa restoranis Raimond väga põnevat menüüd, kus valitsevad moekad kohalikud hõrgutised: tuur, metspart, ahven, mustjuur. Ja see maapirni-kaerahelbedessert!

Patsuta kelgukoera
Ehtsa Lapimaa-tunde saab kätte ka Eestis, kui satud Raplamaale Huskyparki. Kalbu külas asuvas kelgukoerte turismitalus kaotad otsemaid südame mõnele karvasele neljajalgsele pargi mitmekümne malamuudi ja haski seast. Vahvaid koeri saab niisama imetleda, nendega pilti teha või tellida lausa kelguretk. Aega viita ja einet võtta võib nii haskitares kui ka püstkojas.
kelgukoerad.ee

Matka punkrisse
Matka-, ajaloo- ja sõjandushuvilised võivad ette võtta meeleoluka jalgsiretke (pimedas eriti äge – tõrvikutega!) Ennuksemäe metsavendade punkrisse. 1944. aasta septembrist 1945. aasta veebruarini tegutsenud maa-alune punker on taastatud peaaegu sama täpselt, kui see 70 aastat tagasi toimis: seal on narid, pliit ja ruumi poolele tosinale asukale. Kes tahab juurde kuulda põnevaid lugusid, telligu teejuht kaasa.
tarvastu.ee/ennuksemae-punker

Imetle alpakasid
Alpakad on Lõuna-Ameerikast pärit villaloomad, keda nähes nunnumeeter kiiresti tööle hakkab. Nende armsate, kuid pelglike kaameli sugulastega saab tutvust teha Järvamaal asuvas Wile'i farmis, mida peab lahke pererahvas – seda nime kannab muide esimene alpaka, kes talus sündis. Kel kingiplaanid tegemata, saab kaasa osta ka supersooje alpakavillast asju..
wilealpacafarm.com

Reisi Riiga
Lõunanaabrite pealinn Riia on vaid mugava bussisõidu kaugusel. Suursugune ja sõbralik linn pakub meist erinevat kaubavalikut, õdusaid meene- ja kingipoode ning ägedaid Läti disainibutiike. Hotellihinnad on täitsa sõbralikud ja restoranid-kohvikud heal tasemel.
rigathisweek.lv