Talvine jumestus peab toime tulema kahe tähtsa ülesandega – muutma naise kaunimaks ja toimima nagu pehme, soe kaitsekiht nahale.

Meik algab juba nahahooldusest – õrnast kreemist, mis leevendab tuult ja külma. Tasub eelistada kindlaid sarju, sest mitte kõigis maades, kus meigitooteid valmistatakse, ei kohta sellist aastaaega nagu talv. Nii võib juhtuda, et iga jumestusvahend pakase kätte minekuks ei sobigi. Kui valida hooldavate ainete poolest rikas looduskosmeetika, on pool võitu juba käes. Tasub meeles pidada ka lihtsat põhitõde – kõik niisutav, näiteks seerum ja päevakreem, kanna näole vähemalt pool tundi enne õueminekut. Üldjuhul võiks veepõhiste tekstuuride asemel eelistada kreemjaid või vahajaid kaitsvamaid koostisi.

Meigipõhi – niisutav ja toitev

Enne meigi kallale asumist poputa kindlasti nahka oma nahatüübile sobiva kaitsva kreemiga ja lase sel rahulikult imenduda. Talvemeigiks vali kaitsva koostisega ja hooldavaid aineid sisaldav vedel jumestuskreem ja valgustpeegeldav peitepliiats. Kinnita kergelt puudriga.

Kulmud ja silmapliiats

Talvevalguses ei tasu karta kontraste. Joonista kulmukaar lühikeste pliiatsitõmmetega julgelt välja ja raamista silmad musta pliiatsiga. Tõmba must joon ka silma sisemisele limaskestale, et saada teravam ja kassilikum pilk.

Silmade varjutus

Talvel tasub eelistada külmi toone. Loore silmadel on lauvärvitoonideks orhideeroosa, hõbedane ja lillakas öösinine. Alusta heledaimast toonist, kanna roosa toon liikuvale laule ja kulmuluule – see annab pilgule värske kuma. Tumesinise tooniga hajuta pliiatsijoon ja varjuta V-kujuliselt silma välisnurk.

Põsed

Õhetavad põsed on talvise ilu võti. Loodus hoolitseb juba ise selle eest ning meigirindel tasub hooajaga lihtsalt ühte jalga astuda. Naerata oma peegelpildile ja kanna sellal põse kõige kõrgemale õunakesele jahedat roosat. Varjuta kergelt sarnaluu heledamas toonis päikesepuudriga, et anda näole rohkem värvi ja vormi. Talvise sära trikk on kanda veidi sedasama põsepunatooni ka kulmuluule, et värsket õhetust veelgi võimendada.

Härmatise sädelusega huuled

Huuled on eriti külmakartlikud, nii et loobu väga vesistest toodetest. Kreemja koostisega pliiatsiga joonista välja huulekontuur ja kata kergelt kogu huulepind. Seejärel kanna huultele loomulikus toonis pärlendav palsam-läige. Selline huulemeik lööb talvepäikeses kaunilt helkima ja kaitseb suud ka pakase eest.