4 Oscari nominent:

Parim meespeaosa – Eddie Redmayne

Parim naiskõrvalosa – Alicia Vikander

Parim kostüümidisain

Parim produktsioonidisain

3 Kuldgloobuse nominent:

Parim draamanäitleja – Eddie Redmayne

Parim draamanäitleja – Alicia Vikander

Parim originaalmuusika – Alexandre Desplat

See David Ebershoffi samanimelisel romaanil põhinev ebatavaliselt lummav armastuslugu Taani kunstnike Einar Wegeneri ja tema abikaasa Gerda vahel viib vaataja 20ndate aastate Kopenhageni ja Pariisi art nouveau ajastu boheemlaste ringkondadesse. „Taani tüdruk" tegeleb inimese seksuaalsuse ja sisemise sootunnetuse küsimustega ajastu raamistikus, mil sellised teemad olid samahästi kui tabu ning millest üleastujat võidi sulgeda vaimuhaiglasse.

Meespeaosas astub üles viimati „Kõiksuse teoorias" astrofüüsik Stephen Hawkingi osa eest Oscariga pärjatud Eddie Redmayne, kes sama rolli eest möödunud PÖFFil parima meesnäitleja auhinna pälvis. Lili rolliks valmistumisele pühendas Redmayne pea kaks aastat tudeerides hulgaliselt transseksuaalsust käsitlevaid teoseid ning vesteldes paljude soovahetuse protsessi läbi teinutega. Filmiringkondades peetakse Redmayne'i Lilit järjekordse Oscari vääriliseks. Sama võimsa etteaste teeb ka filmi vaprahingelist ja suuresüdamelist naiskangelannat Gerdat kehastav noor Rootsi juurtega näitlejanna Alicia Vikander („Ex Machina", 2015), kellele ennustatakse selle naiskõrvalosa eest edu auhinnahooajal. Filmi režissöör on hetke üks Hollywoodi nõutumaid lavastajaid - Oscariga auhinnatud Tom Hooper, kelle käe all on valminud „Kuninga kõne" (2010) ja „Hüljatud" (2012).


Külaliste eest hoolitsesid:

JOIK, John Frieda, Salvatore Ferragamo parfüüm Signorina Misteriosa, Paul Mitchell, Oriflame, Sebamed, Perit Muuga disainerriided ja aksessuaarid, Semu mahlad ja Västerbottensost juust, RIRI kookosjoogid, Alpro, Teekanne, Taulapharma tervisetooted, Valioravinto, Figuurisõbrad ja Synlab Eesti.