Tekst: ANU LENSMENT

Umb Roht
Ülikooli 7
umbroht.ee

Südalinna vaikses sisehoovis asuvas restoranis-vinoteegis Umb Roht rõhutakse eelkõige toidu kvaliteedile ja kodumaise kraami õilistamisele. Tegijad on mõttekaaslastest sõbrad, kes võtnud eesmärgiks hooajasaaduste ja veini koosluse arendamise. Pakutava üle pole põhjust kurta: meie maitstud koha (13.-) ja veisepõske (12.-) iseloomustasid värsked ja tooraine kohalikkust rõhutavad ehe-dad maitsed. Sisekujundus on lihtne, moodne ja pigem-vähem-kui-rohkem-stiilis.

Karlova linnaosas polnud kaua ühtki õiget baari ja nii sündiski Barlova n-ö kogukonna survel. Baari hingeks on kodustatud itaallane Simone Cassone, kes soovis teha koha, mis oleks nagu õdus elutoa pikendus – kus päeval hea Itaalia kohvi ja suupistete kõrval lebotada ning õhtul mekkida käsitööõllesid ja veini ning lauamänge mängida. Mõnus veidi hipilik pesa väikese Itaalia mekiga.

Gustav Gastro Cafe
Ülikooli 11
gustavgastro.ee

Tartu Kaubamaja ruumides, vaatega Vanemuisele, avati uus Gustavi kohvik. Menüüst leiab nii Itaalia pasta, Müncheni šnitsli, India karriroa, fish and chipsi kui ka korralikud burgerid. Koht peab ise oluliseks just grillmenüüd, kuid paljusid paelub muljetavaldav koogilett. Toidu kõrval väärib tähelepanu kutsuvalt värviline 50ndate stiilist inspireeritud ruumikujundus.


Tartusse on juured ajanud tore hipsteripesa Aparaaditehas, mis näeb välja nagu Tallinna loomelinnak oma alguspäevadel. Tehase sisehoovis asub ka restoran Aparaat, mille toidud on naturaalsest toorainest ja ka maitsevad vastavalt – ei mingit ülepakutust ega võõraid maitsenüansse. Päevapakkumistest saavad kõhu täis nii taimetoitlased kui ka lihasööjad.
Väiksed viited seovad Aparaati Tallinna restoraniga Aed. Kes käinud viimases jääkülma toorjuustukooki maitsmas, siis Aparaadis on seda retsepti veidi täiendatud sinihallitusjuustuga – sealsel menüül hoiab pilku peal Ailen Ojamaa, kes varem Aias toimetas.
Aparaat on ka koht, kus ühtelugu midagi toimub. Seega viska õhtul enne restorani minekut pilk peale nende FB-lehele.

Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta veebruarinumbris.