Taavi, tollal 22-aastane inseneritudeng, otsustas igaks juhuks modelliagentuuri kohtumisele kohale minna. Seal selgitati kohe, et kogu maailm on teda otsinud, kus ta küll end peitnud on? Lisati, et varsti lähed Londonisse, Milanosse, sobiksid ideaalselt Pariisi ja miks mitte ka Aasiasse ja New Yorki. „Üheks päevaks vast aitas küll, leping näpus, läksin lõpuks kodu poole tagasi, mulle pole vist elus nii uhkeid asju lubatud, ja kõik sellepärast et olen mingi õiges pikkuses skinny-mo-fuka," kirjutab Taavi.

Taavile on kogu elu öeldud, et ta peaks rohkem sööma. „Põhikoolis oli see ju nii-nii suur probleem, kõigil hakkas paha vaadata, kes minestas, kes oksendas, jumalauta, kui lapik üks inimene saab küll olla." Aga nüüd lõpuks oli alakaalust kasu. Lepingule sai alla kirjutatud, Taavile mõeldi look välja, tema kartulikoorekarva juuksed värviti ära, portfoolio jaoks tehti esimesed pildid. „Esimene üpriski suur üllatus oli, et ma võin ka pildil tegelikult hea välja näha," kirjutab ta.

„Alustuseks olin maksimaalselt skeptiline, kõige suhtes, sest kui miski on liiga hea, et olla tõsi – siis see tõsi ei ole." Järgmise asjana tuli õppida kõnnakut. „Enamjaolt õpime juba varases nooruses käimise ära, aga kui plaan ka lavale pääseda, siis päris iga kõnnak ei ole aktsepteeritav. Selg sirgu, käed vabaks ning go! No, no, no, tule nüüd uuesti, ära õõtsu. Okei, väga hea, aga hoia pilk ka otse ees. Taavi, katsu mitte trampida, vaja vähe elegantsem olla. Ära kiirusta, aga ära ka liiga aeglane ole. Muuseas, meesmodellid ei käi jalg jala ette, positsioneeri sammud õlgade laiuselt. Katsu nüüd konkreetsem olla kõnnakuga, näita mingit attitude'i, sa kõnnid nagu ei saaks arugi, kuhu sattunud oled."

Jaanuaris 2015 sõitis Taavi esimest korda elus Pariisi. „Agentuur maksis mu lennud oma kassast esmalt ära, lisaks ka hosteli-majutuse. Kuid nii kergelt sellega ei pääse, kõik rahad liiguvad läbi agentuuri, seega kui sa midagi teenid, siis peetakse bruto-tulust kinni esmalt maksud ja tasud ning mida iganes veel, seega Prantsusmaa puhul jääb modelli taskusse koguteenistusest 33%. Jah, 66% läheb riigile, agentuurile ja kellele iganes veel, ning sulle kolmandik, but wait, there is more, oma protsendist arvestatakse veel maha need lennupiletid ja ööd hostelis, mis su eest makstud on."

Pariisist kutsuti ta otse Londonisse ja nii haaraski moemaailma karussell ta kaasa. Aga show'de ja kampaaniate vahel jõudis ta nominaalajast varem inseneri bakalaureuse ära teha ja magistriõpet alustada.

Loe Taavi blogi Anne & Stiili veebis juba alates järgmisest nädalast!

Taavi seiklustest siiani loe tema varasemast blogist „Prismast Pariisi", ta soovitab alustada lugemist algusest, nii on lugu kõige arusaadavam.

Rick Owens ready-to-wear sügis/talv 2015–2016

Gucci kevad/suvi 2016

Kenzo sügis/talv 2016–2017

Gucci sügis/talv 2016–2017