Meeldejääv maitse- Champagne Lanson

Üks võimalus on oma lähedastele pakkuda šampanjat, seda õiget pidupäevajooki.
Šampanjat valmistatakse ainult Kirde-Prantsusmaal Champagne maakonnas. Tegu on küllaltki jaheda piirkonnaga, mistõttu on viinamarjade küpsemine raskendatud. Sealsetest viinamarjadest valmistatud vein oli liiga hapu, kuid ajapikku avastati, et veini pudelis kääritades tekivad mullid ja maitse, mis on vägagi nauditavad. Klassikaliselt tohtis šampanja valmistamisel kasutada ainult Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier marju, kuid alates 2010. aastast on reeglid natukene leebemad.


Lansoni šampanjad on valmistatud kõige puhtamas Champagne stiilis, kasutades Pino Noir ja Chardonnay viinamarju. Veini valmistamine toimub ilma malolaktilise kääritamiseta, mis tagab värsked ja puuviljased veinid. Veinidel lastakse laagerduda kauem, kui regulatsioonides ette nähtud, et tagada veelgi suursugusem maitse.

Fenomen Burgundiast- Albert Bichot veinid

Burgundia veinipiirkond Prantsusmaal võib küll mõõtmetelt väike olla, kuid mõjuvõimu tal jagub- see nimi võib isegi kogenud veinispetsil jala värisema võtta. Seal valmivad mõned meie planeedi kõige kallimad veinid, kuid samal ajal võib Burgundiast leida vägagi maitsvaid veine, mille vastu tervet varandust ära andma ei pea.

Nimelt sõltub hind suuresti kasvupiirkonna kvaliteeditasemest, mida Burgundias on neli: piirkonnavein, külavein, Premier Cru vein ja kõige hinnatum, Grand Cru vein. Tihtipeale asuvad Premier Cru aiad Grand Cru omadest vaid mõne sentimeetri kaugusel, kuid hinnavahe on mitmekordne. Seetõttu on Premier Cru veinid suurepäraseks alguseks Burgundia veinidega tutvumisel.

Albert Bichot veinimaja on Burgundia väärtuslikemail põllulappidel, sealhulgas Premier ja Grand Cru aedades, tegutsenud üle 180 aasta. Juba kuus põlvkonda Bichot'sid on vii¬namarju kasvatanud ja nendest ise veini valmistanud. Katkematu usk ja püüdlused täiuslikkuseni on Albert Bichot veinidest loonud fenomeni, mida tuntakse ja hinnatakse kogu maailmas.

Bichot edu seisneb spetsialiseerumisel: iga veinimõisa põldude eest hoolitseb kindel meeskond. Nii kogutakse maalappide kohta täpseid teadmisi, mis või-maldavad veini kvaliteeti ja stiilipuhtust veelgi arendada. Lisaks on Bichot väätide keskmine vanus küllaltki kõrge. 30-60-aastastel viinamarjataimedel valminud marjad lisavad vein¬idele sügavuse ja nüansirikkuse, mis on iseloomu-likud ainult Albert Bichot toodangule.

Albert Bichot veinid on saanud kõrgeimate auhindade osaliseks: International Wine Chal¬lenge 2004 "Aasta punase veini valmistaja", Decanter World Wine Awards 2009 "Parim valge Burgundia vein", International Wine Challenge 2011 "Aasta valge veini valmistaja".

Albert Bichot veinid on saadaval kõikides suuremates poekettides, Lansoni šampanjasid leiab näiteks suurematest Selveritest, Solarise ja Tartu Kaubamaja toidupoodidest ning suurem valik on müügil Avallone poes, Kauge 3, Tallinn.

NB! Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!