1. Ära mine intervjuule niisama harjutama.

Öeldakse küll, et harjutamine teeb meistriks, aga niisama kogemuse saamiseks tööintervjuule minna Berger ei soovita. „Intervjuule tasub minna ainult nendesse kohtadesse, kus tahad tõepoolest töötada,“ ütleb ta ja lisab, et tuleks teada ka seda, miks sa seal töötada tahad.

2. Tee eeltööd.

Ei piisa vaid tõestamisest, et oled töökohta väärt. „Tööandjad tahavad näha, et tegid eeltööd ja uurisid nende ettevõtte kohta piisavalt infot välja. Ja seda tuleks teha juba enne kui tööle kandideerid,“ selgitab ta.

3. Esita küsimusi, mis oled varem ette valmistanud.

Ära karda oma potentsiaalset tööandjat küsimustega tüüdata. Berger seletab, et kui sa ei küsi intervjuu ajal arukaid küsimusi, on sul väiksem tõenäosus töö saada. „Sul peaks olema ette valmistatud asjassepuutuvaid küsimusi. Näiteks: „Kas võiksite kirjeldada, mis ülesannetega sel töökohal igapäevaselt tegeletakse?“ Esita küsimusi, mis näitavad, et püüad seda rolli võimalikult hästi mõista.“

4. Tööintervjuu jaoks pole kunagi liiga kiire.

Arusaadav, et sul on palju asju teha. Aga Berger ütleb, et üks hullemaid asju, mida saad teha, on muuta sinuga intervjuu aja kokku leppimine keeruliseks. „Sul tuleb selle jaoks aeg leida. Ja kui tööandja pakub välja aja, mil sul tõesti pole võimalik kohale minna, siis paku ise välja mitu teist aega, mis sulle sobivad.“

5. Kasuta oma kogemusi ära.

Eelnevaid kogemusi ei tohiks välja mõelda, aga neid tuleb näidata õiges valguses. Kui suudad selgitada, kuidas kõik kogemused su just selle töökoha jaoks ette valmistasid, avaldab see muljet. „Seo kõik uue positsiooniga, aga ära liiga pikalt jutustama jää ega teemast kõrvale kaldu,“ ütleb Berger.

Ja muidugi vaata tööandjale otsa, suru tugevasti kätt ja näita, et oled pakutavast töökohast väga huvitatud.

Allikas: Glamour.com