1. Mine varem magama.

See on küll harjumatu, aga pea meeles, et kõik, millega sa hilisõhtul tegeled, võib oodata hommikuni. Sunni end varem magama minema ja suudad tänu sellele järgmisel päeval varem tõusta.

2. Tõuse igal hommikul eelmisest veidi varem.

Järsku mitu tundi varem ärgata võib olla raske, aga kui paned äratuskella iga päev aina 10 minutit varem helisema, pole see kehale nii suur šokk.

3. Söö tervislikku hommikusööki.

Anna endale tugeva ja tervisliku hommikusöögiga energiat. Nii oled hommikuti rõõmsamas tujus ja sul ei tule päeva jooksul uni peale. Kui oled harjunud hommikuti ainult musta kohvi tarbima, siis pole ju ime, et oled päeva alguses pahur?

4. Tee trenni.

Väike hommikune sporditegemine võib su kogu päevaks reipaks teha. Pärast trenni tunned end paremini ja suudad hoogsalt tööd teha.

5. Hoia kogu nädala jooksul sama unerütmi.

Ära maga nädalavahetusel kauem, see ajab unerütmi sassi. Püüa ka laupäeval-pühapäeval samal ajal tõusta ja magama minna. Mõtle, kui palju rohkem jõuad teha, kui ärkad paar tundi varem!

6. Lõõgastu enne magamaminekut.

Ära uneaja eel telerit vaata ega elektroonikaseadmeid näpi, sest nende helendavad ekraanid võivad jätta ajule mulje, et väljas on alles valge ja kell varajane. Tegele enne magamaminekut lõõgastavate asjadega, näiteks käi vannis või kuula rahustavat muusikat.

7. Premeeri end.

Vara voodist tõusta on lihtsam, kui ees ootab midagi ahvatlevat, näiteks raamatu põnev peatükk või lemmiksarja uus osa. Sea endale mingi preemia valmis, sa väärid seda!

Allikas: POPSUGAR