1. Väldi juust kuumtöötlemist.

Kuumus kahjustab juukseid. Kui sa ei suuda siiski föönist või sirgendajast loobuda, siis püüa neid harvem kasutada ja ära kunagi kuumakaitset unusta.

2. Lõika regulaarselt juukseotsi.

Pikkade juuste saamiseks tasub otsi lõigata. See võib tunduda ebaloogiline, aga katkised juukseotsad lähevad aja jooksul aina hullemaks, nii et lõpuks tuleb veel rohkem juukseid maha lõigata. Tervete kiharate saamiseks on soovitatav otsi iga kahe-kolme kuu tagant lõikamas käia.

3. Muuda soengut.

Kui tahad, et juuksed kasvaksid kiiremini, siis on ehk aeg soengut muuta. Ära seo juukseid iga päev samasse hobusesabasse, sest aja jooksul mõjub see kahjustavalt. Kui liigutad hobusesaba asukohta ringi, jäävad juuksed tugevaks.

4. Kasuta alati juuksepalsamit.

Palsam tugevdab juukseid ja hoiab ära edasise kahju, nii et juuksed on terved ja saavad pikaks kasvada.

5. Loputa juukseid pärast pesu külma veega.

Enne duši alt väljumist lase juuksed korra külma veega üle. See vähendab niiskuse kadu juustest ja pusade tekkimist. Sellele kulub ainult paar sekundit, aga mõne aja möödudes näed, et muutus on suur.

6. Alusta juuste kammimist altpoolt.

Kui alustad kammimist ülevalt, on tõenäoline, et väiksed pusad moodustavad suure pusa, mis kahjustab suuremat osa juustest. Alusta kammimist parem altpoolt ja vabane pusadest eraldi ja ettevaatlikult.

7. Ära seo rätikut ümber pea.

Juuksed võivad pisikestesse rätikukiududesse kinni jääda ja kahjustatud saada. Pealegi seob enamik naisi rätiku pähe liiga pingule ja seetõttu võivad õrnemad näo ümbruses leiduvad juuksekarvad ära murduda.

8. Masseeri peanahka.

Terved juuksed saavad üldiselt alguse tervest peanahast. Kui „pinnas“ pole heas korras, ei saa sealt suurt midagi kasvada. Masseeri pead duši all olles, see soodustab vereringlust ja juuksekasvu.

9. Söö õigeid toiduaineid.

Juuksed on keha osa ning vitamiini- ja valgurohke toit mõjub neile hästi. Söö toite, mis sisaldavad rikkalikult tsinki, rauda ja A-, B-grupi, C- ja E-vitamiine. Juuksekasvu soodustavad järgmised toiduained: piim, juust, muna, kana, lõhe, avokaado, spinat, brokoli, kapsas jne.

10. Tee kord nädalas juuksemaski.

Juuksed, mis ulatuvad üle õlgade, on tõenäoliselt mitme aasta vanused ja vajavad rohkem hoolitsust kui juuksejuured. Niisutavaid juuksemaske saab kergesti kodus ise teha: näiteks lisa 200 ml kookosõlile teelusikatäis jojoobiõli ja teine teelusikatäis mandliõli.

Allikas: lifehack.org