Flat White loodi juba 1980-ndatel Austraalias, kuid oma kuulsuse on ta saavutanud just viimastel aastatel Euroopa suurlinnade kohvikutes. Trendijook tõusis kiiresti populaarsete cappuccino ja latte kõrvale ning on praegu neist isegi möödumas. Kuna Flat White’is on natukene vähem piima kui eelpool nimetatutes, siis sisaldab ta ka veidi vähem kaloreid ning topeltkogus espressot mõjub samas virgutavalt.

„Tegemist on tõelise hommikuse ärataja ja kohvisõbra uue lemmikuga.  Lisashot espressot toob kohvi maitse eriti hästi esile. Usun, et meie seni populaarseimale kahekordse espressoga latte'le pakub uus jook tugevat konkurentsi,”  rääkis Viru Keskuse Robert’s Coffee juhataja Eva Vilba.

Tegemist on cappuccino-laadse joogiga, milles on lisashot espressot ning vahu asemel kreemja tekstuuriga piim. See teeb Flat White’ist ideaalse valiku neile, kelle jaoks latte ja cappuccino jäävad oma kohvisisalduselt natukene lahjaks ning kes naudivad eeskätt kohvile endale iseloomulikku maitset.