Kuna veinirestorani taga on sama Luscheri & Matieseni meeskond, keda teatakse Muhu veinitalust ja Eesti joogikultuuri muuseumist, ei ole ka nimi juhuslik. Nimelt kutsuti Magusaks Auguks Eesti esimest veinikeldrit ja legendaarset lokaali (Das Süsse Loch), mis asus praegusest restoranist 100 sammu kaugusel, nüüdses ajaloomuuseumis. Magusas Augus võid soovi korral toidu kõrvale põnevaid ajaloolisi joogiseiku kuulata – ja saada süües targemaks!

Peakokk Juuso Penttinen pakub eestimaisest toorainest ja 1930ndate klassikalisest Prantsuse-Vene köögist inspireeritud gurmeeroogi moodsas võtmes. Eelroaks võtsime soolatud siia keefiri, avokaado ja kalamarjaga (9.-) ning härjasababorši (7.-). Kui sa ka ei ole valgete laudlinadega restoranis istuja tüüpi, mine siiski proovi vähemalt Eesti üht parimat borši! Alla viidud keel garanteeritud. Pearoaks proovisime parti trühvli ja hanemaksakastmega (19.-/26.-) ning Saaremaa põdra välisfileed grillitud pirniga (19.-/26.-). Lihad olid ideaalselt hõrgud ning põdra kõrval serveeritud kartulikroketist sai elamuse ka inimene, kes muidu kartulit ei armasta. Kui valida väiksem praad, mahub lisaks tervitusampsule, eel- ja pearoale ilusti kõhtu ka magustoit (6.-), näiteks šokolaaditrio või vürtsikas kõrvits.

Restoran on väike, hubane, sopiline, praksuva kamina ja ajaloohõnguga. Kuna tegu on veinirestoraniga, pööratakse väga suurt tähelepanu veini sobitamisele toiduga. Usalda kindlasti sommeljee Peke Eloranta soovitusi – meie südamed võitis Mas Amiel Vintage Reserve 2007 dessertvein.

Pühavaimu 7, Tallinn

Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta jaanuarinumbris.