Enne kui hakkad oma unenägude täpset tähendust välja selgitama, soovitab psühhonanalüütik dr Prudence Gourguechon meeles pidada järgmisi asju.

Unenäo tähenduse teadasaamiseks tuleb keskenduda iseendale.

„Unenäod on lood, mis kirjeldavad seda, mis toimub sinu enda elus, mitte kellegi teise omas,“ seletab dr Gourguechon. Nii et ära hakka analüüsima seda, kelle pärast sa oma unenäos hiljaks jäid, vaid mõtle, mida hilinemine sinu enda jaoks tähendab.

Unenägude tähendusi tuleb võtta üpris otseselt.

Kui näed unes, et oled avalikus kohas alasti, tähendab see tõenäoliselt, et tunned end emotsionaalselt „alasti“. Võimalik, et püüad saavutada midagi uut ja kardad, et ei saa hakkama. Kui näed unes kukkumist, siis on võimalik, et sul on emotsionaalne tasakaal kadumas, näiteks kardad sa läbikukkumist või on sul tekkimas depressioon. Unenäod tähendavad igaühele midagi veidi erinevat, aga need kipuvad alati olema seotud emotsioonidega.

Unenägu võib tähendada ka soovi, mitte tingimata ärevust.

Kui sa ei leia mingit seost oma unenäo ja ärevustunde vahel, siis mõtle oma soovidele, ütleb psühholoog ja psühhoanalüütik Mark Blechner. Kui sind aetakse unenäos taga, siis mõtle, kas ihkad, et keegi sind romantilises mõttes taga ajaks? Kas tunned, et selles eluvaldkonnas on midagi puudu? Ning kui oled unenäos eksamil, siis võib see näidata, et tahad tööl või muus olukorras oma oskusi näidata.

Allikas: Huffington Post