1. Info liigne jagamine.

Varem oli see naljakas, kui mõni inimene päev otsa asju postitas. Kuid nüüd on asi muutunud tõsiseks, sest maailmaga ei jagata ainult liigseid toidupilte. Internatis avaldatakse ülimalt isiklikku informatsiooni, mis võib tõelisi probleeme põhjustada, sest seda näevad kõik sõbrad, sugulased, töökaaslased ja sageli ka nende sõbrad või lausa võhivõõrad.

2. Vale info jagamine.

Kui sotsiaalmeediat kasutati vaid arvutis, oli asi lihtne. Sul tuli midagi naljakat pähe. Jätsid selle meelde. Logisid hiljem Facebooki. Mõtlesid uuesti üle, kas asi on ikka nii naljakas kui esialgu tundus. Postitasid selle või mitte. Nüüd saad postitada asju ükskõik kus ja ükskõik millal. Ära jääb oluline ajavahemik, mil mõelda, kas postitus oleks tõesti naljakas või lihtsalt õel. Läbimõtlemata ja sobimatu postituse tulemuseks on sageli see, et hulk võhivõõraid inimesi hakkab sind naeruvääristama või lausa ähvardama.

3. Facebooki-sõltuvus.

Sõltuvus Facebookist oli varem nali, kuid nüüd on see tõeline ja ohtlik. See ei lase tõelist elu nautida ja võib tekitada tõsist ärevust ja ebakindlust. Kuid sotsiaalmeedia sõltuvusest ei räägita eriti. Lisaks kõigele muule muudab Facebooki-sõltuvus inimese igavaks. Keegi ei viitsi kuulata, mida keegi Facebookis ütles või tegi. Kui neid see huvitaks, oleks nad seda juba näinud, laikinud ja eluga edasi läinud.

4. Internetis kuulsaks saamine.

Instagrami-modellide meelest on Internetis kuulus olemine suurepärane, sest sellega võib väga rikkaks saada. Kuid varjuküljeks on see, et igasugune privaatsus kaob elust enne kui arugi saad. Sageli saadakse Internetis kuulsaks seetõttu, et postitati vale asi või keegi otsustas sinu postitust kontekstiväliselt laiemale avalikkusele näidata. Järsku on sul tuhandeid fänne (ja vihkajaid) ning ajakirjanikud ukse taga. Igaüks meist on ühe tobeda pildi kaugusel Interneti järgmiseks naljanumbriks saamisest.

5. Mitte miski pole privaatne.

Sotsiaalmeedia kõige suurem oht pole see, et võid kogemata midagi rumalat postitada, vaid see, et kui keegi väga tahab, võib ta välja selgitada su nime, telefoninumbri, aadressi, su vanemate aadressi, kauge sugulase Twitteri, su ülemuse, eksi jne ning selle infoga su isikliku elu, suhted ja karjääri täielikult ära rikkuda. Aga miks peaks keegi nii palju vaeva nägema? Sest see polegi tõenäoliselt kuigi keeruline. Sotsiaalmeedia võib aidata edukaks ja rikkaks saada, aga selle tõttu võib ka kõik kaotada. Seda tasub meeles pidada.

Allikas: Lifehack