Kaalu sibulaid ja rohelust.

Tulbid ja nartsissid püsivad vees kauem värsked, kui neil on sibul küljes. Vaasis peavad kauem vastu ka õiteta oksad, nii et ehk tasuks kaaluda näiteks sõnajalgu ja sõrmlehikuid.

Vali värsked õied.

Kahjuks pole toidupoes müüdavad lillekimbud kunagi päris värsked. Värsked taimed saab turult, kohalikust lillepoest või otse talust. Kui aga muud valikut pole, siis vali liiliad või nelgid, sest need peavad tavaliselt kõige kauem vastu.

Lõika ja leota.

Kui tahad vaasi panna sireleid või muid puitunud varrega õisi, siis lõika kõigepealt vart 45-kraadise nurga alt ja seejärel otse läbi keskosa, et veega puutuks kokku võimalikult suur pind. Teine nipp on panna lilled alguses minutiks väga sooja vette ja tõsta kohe pärast seda külma vette ümber. See aitab neil rohkem vett omastada – samamoodi nagu näo sooja veega pesemine avab poorid ja külm vesi sulgeb need.

Hoia bakterid eemal.

Bakterite levikut on vaja ära hoida. Selleks vaheta vett ja pese vaasi iga päev.

Lisa vette midagi juurde.

Kui tahad lilledele vunki juurde anda, lisa vaasi tilk valgendit või viina või sorts limonaadi 7-Up – see annab lilledele vajalikku glükoosi ja lisaks hoiab vee puhtana.

Mõtle, kuhu lilled asetad.

Lõikelilled peaksid olema jahedas toas ja otsesest päikesevalgusest eemal. Neile ei mõju hästi kuumus, otsene valgus ega tuuletõmme.

Allikas: USA Vogue