Kas millegi jaoks sinu elus on juba praegu liiga hilja?

“Ma ei saa enam olla noor ema – nii noor, et oleksin oma lapse sõbranna,” lausub Maiken. “Mõnikord mõtlen, kas see jäi julguse taha. Kas parem on sünnitada noorelt või saada enne üksi tugevaks ja luua oma maailm? Mu õel on kolm last. Neid hoides olen saanud mikrotasandil aimu sellest, mis on see maagiline tingimusteta armastus, mida ei suuda sulle pakkuda ükski suhe. Laps, kelle oled väljutanud oma ihust või adopteerinud, saanud armastatud mehega või otsustanud saada üksi, on väärt kõiki raskusi! Aga olen selle teemaga rahu teinud, on nagu on.”

Maiken elab üürikorteris, kuid mõtleb sellest soojalt nagu kodust. Päris oma kodu oleks mõistagi tore, kui ainult poleks seda sisustamisega kaasnevat otsustamise stressi, muigab ta.

Hiljuti jäi Maiken silmitsema müügikuulutust – maja maal – ja isegi mängitas mõtet see osta, maksaks vähem kui korter Tallinnas. Kilingi-Nõmmelt pärit tüdrukule seostuvad tänini väikelinna sirelid ja armumine; kruus krigises jalge all ja ära said räägitud kõik südameasjad.

Aga too hiljutine uudis uue kuuma paari kohta, mis puudutas Maikenit ja Priit Piusi?

“Selles infonupukeses olid põhimõtteliselt kõik faktid valed,” ütleb Maiken. “Eriti teeb mulle nalja see tavapärane “paarile lähedal seisvad isikud kommenteerivad” – huvitav, kes need küll on? 35 euro janused kujuteldavad sõbrad?”

Kas sa armuda tahaksid?

“See on nii imeline tunne, ma olen kartnud, et seda ei juhtu enam kunagi. Aga tegelikult juhtub,” vastab Maiken. “Ükspäev vaatasin üht vanemat meesterahvast ja tabasin end mõttelt, et ta on kuidagi kena. Nii lahedad kortsud, kihvt nägu, juustes natuke halli. Nägin seda, mida tema naine võib temas näha. Mõtlesin, kas ma olen küpsemaks saanud. See ajas mind naerma.”

Edasi loe Anne & Stiili juuninumbrist.