1. Enda süüdi tundmine, sest jätsid korra trenni minemata.

Mõnikord võib trennitegemisest puhata, see ei tähenda kohe, et oled läbi kukkunud. Öeldakse, et parema vormi saavutamiseks ei piisa ühest trennist – ja samamoodi ei nulli üks vahele jäetud trenn kogu varasemat pingutust ära.

2. Halva mehe üle nutmine.

Enne kui mees saab sinu peika tiitli, tuleb tal see ära teenida. Ja kui ta ajab su nutma või jätab su üksi koju end haletsema, siis pole ta seda väärt. Sul pole aega, mida pillimisele raisata.

3. Töö, mida vihad.

Jäta see töö kellelegi, keda see õnnelikuks teeb, ja veeda oma piiratud aega ja energiat tehes midagi, mis sulle meeldib. Elu on liiga lühike, et olla 40 tundi nädalas õnnetu.

4. Iseenda sõimamine.

Vannitoapeeglis, endast tehtud fotosid vaadates, rõivaid selga proovides… Oma keha kritiseerimiseks leidub miljoneid võimalusi, aga samu võimalusi võiks kasutada hoopis enda austamiseks, kiitmiseks ja enesekindluse kasvatamiseks.

5. Ebamugav aluspesu.

Mõttetu!

6. Lähedaste isikute eest oma unistuste varjamine.

Kui sa ei jaga oma eesmärke pere ja sõpradega, siis pole neil võimalust sind toetada ega julgustada. Ja kui sa ei pane oma plaane sõnadesse, ei saa oodata, et need iseenesest täide lähevad. Sõnadel on suur jõud.

7. Liiga laisk olemine, et elu muuta.

Vabandused võtavad palju aega – need tuleb välja mõelda, neid tuleb korrutada, kuni ise uskuma jääd, ja siis tuleb hakata neid kasutama igal hetkel, mil saaksid midagi korda saata. Aitab!

8. Enda teistega võrdlemine.

Ükskõik, kui palju sa soovid, et oleksid keegi teine, jääd sa ikka ainult iseendaks. Keskendu hoopis enda paremaks muutmisele.

9. Reisimas mitte käimine.

Maailmas on nii palju randu, mägesid, allikaid, viinamarjaistandusi, kanjoneid ja linnu, mida avastada. Aeg tiksub, varsti oled reisimiseks liiga vana – ja mis mõttega üldse raha koguda, kui mitte maailma nägemiseks?

10. Teiste kritiseerimine.

See ei tee enda enesetunnet paremaks, vaid jätab sinust lihtsalt õnnetu ja õela mulje. Sellise inimesega ei taha keegi aega veeta.

11. Teiste arvamuse enda omast tähtsamaks pidamine.

Kui asi puudutab sinu elu ja otsuseid, saad lõppude lõpuks usaldada ainust enda seisukohta. Sina oled ainus isik, kes on näinud kogu su elu ja kes tunneb sind kõige paremini. Usalda end. Sa tead ise, mis on sinu jaoks parim.

Allikas: Huffington Post