Esna praejuust – kodumaine Kalamatsi meierei lehma- ja kitsepiimast valmistatud juust kriuksub mõnusalt hamba all ning sobib nii grillimiseks kui ka praadimiseks.

Suluguni juust – Gruusia päritolu soolane ja kihiline juust sobib grillimiseks jahuga paneeritult ja fooliumis, sest sulab kiiresti. Serveerimisel puista peale maitserohelist.

Halloumi – Küprose poolkõva laagerdamata juust on üks kõige paremini tuntud grilljuuste. Hea nii praadimiseks, ahjus küpsetamiseks kui ka grillimiseks.

Feta – Kreeka päritolu lamba- või kitsepiimajuust on kuumutatult mõnus toidulisand. Kasuta fetat grillimisel näiteks suurte baklažaaniviilude kattena, lavašil koos ürtide ja küüslauguga või grilli meelepäraselt maitsestatuna fooliumis.

Camembert – Normandiast pärit, pastoriseerimata lehmapiimast valminud tuntud juustusort passib samuti hästi grillimiseks – selleks aseta koorikuga juust tervelt grillile ja kuumuta mõlemalt poolt minuti jagu, kuni pinnale tekib grillimuster. Lahtilõikamisel valgub vedel juustusisu välja ning seda on mõnus süüa näiteks küpsiste ja vaarikamoosiga.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta juuninumbris.