Aastal 2015 EFFE kvaliteedimärgise saanud põhjamaise muusika festival Viru Folk toimub 2016. aastal Lääne-Virumaal Käsmus üheksandat korda ning teemaks on sel korral Põhjala saarte kultuur.

 Kolmel päeval, 12-14. aug, toimuvad seitsmel laval ligi 50 kontserti, kus koos Eesti artistidega astuvad üles muusikud Islandilt, Fääri saartelt, Shetlandi saartelt, Gotlandilt ja Ahvenamaalt ning kindlasti Eesti saartelt.

 Festivali eesmärk on tutvustada erinevate saarte kultuuri ennekõike läbi muusika, kuid ka läbi laiaulatusliku filmiprogrammi, näituste, töötubade ja muude tegevuste kaudu. Lisaks tutvustatakse erinevate saarte käsitööd ja kokakunsti.

 Festivalil osalevatel saartel elavad erinevatest rahvustest inimesed ja paljud saared on üksteisest väga kaugel ja kultuurid neil on arenenud omasoodu, ometi on ka väga palju ühist. Festivali eesmärgiks ongi leida see ühisosa ja arendada ühiseid euroopalikke väärtusi, et koos läbi kultuuride lõimumise muuta oma kogukonnad tugevamaks ja ühiskond terviklikumaks.

Tutvu esinejate ning festivali täpse kavaga SIIT!