Ameerika näitleja Jennifer Aniston muutis oma Kreeka nime Jennifer Linn Anastassakise Hollywoodis töötamiseks ameerikalikumaks.

Iisraeli-Ameerika näitleja Natalie Portmani pärisnimi on Natalie Hershlag. Väidetavalt võttis ta artistinimena kasutusele vanaema neiupõlvenime selleks, et isiklikku ja tööelu eraldada.

Ameerika näitleja Charlie Sheen sai sündides nimeks Carlos Irwin Estevez, aga otsustas artistinime ameerikalikumaks muuta. Tema näitlejast Emilio Estevez vend seda aga ei teinud.

Briti tippnäitleja Helen Mirrenile pandi sündides nimeks hoopis Ilyena Vasilievna Mironoff. Ent külma sõja ajal otsustas vene aadlikust isa tema nime tagakiusamise vältimiseks britilikumaks muuta.

Briti laulja George Michaeli pärisnimi on Georgios Kyriacos Panayiotou. Kui ta bänd Wham! kuulsust hakkas koguma, võttis ta kasutusele britilikuma ja lihtsama nime.

Ameerika näitleja Olivia Wilde’i pärisnimi on Olivia Jane Cockburn. Artistinime valis ta kirjanik Oscar Wilde’i järgi.

Ameerika näitleja Reese Witherspooni nimeks sai sündides Laura Jeanne Reese Witherspoon – ja Reese oli ta ema neiupõlvenimi.

Austraaliast pärit näitleja Portia de Rossi sünninimi on Amanda Lee Rogers. Ta muutis selle teismelisena ära ja võttis eesnime Shakespeare’i näidendi „Veneetsia kaupmees“ tegelaselt Portialt.

Ameerika režissöör Woody Allen muutis oma nime 17aastaselt – sündides sai ta nimeks Allan Stewart Konigsberg.

Kultuslik Briti rokkstaar Freddie Mercury sündis Sansibaris parsi vanematele ja sai nimeks Farrokh Bulsara. Ta hakkas end kutsuma Freddie’ks, kui käis Mumbai britilikus internaatkoolis. Perekonnanime Mercury võttis ta kasutusele, kui Queen alguse sai.