Ameerika näitleja Julia Robertsi pärisnimi on Julie Roberts, aga selle nimega näitleja oli juba olemas, nii et tal tuli nime väheke muuta.

Ameerika laulja Lana Del Rey nimi on tegelikult Elizabeth Woolridge Grant. Artistinimeks tahtis ta midagi, mis oleks vanaaegse kõlaga ja hispaaniapärane.

Briti näitleja sir Ben Kingsley sünninimeks on Krishna Bhanji. Ta britilikuma artistinime inspiratsioon tulenes isa ja vanaisa hüüdnimedest.

Ameerika näitleja Winona Ryderi pärisnimi on Winona Laura Horowitz. Artistinime olevat valinud ta isa, kes kuulas parajasti soulimuusik Mitch Ryderit, kui Winona agent helistas.

Ameerika moekunstnik Ralph Laureni perekonnanimi oli Lifshitz, aga ta muutis selle teismelisena ära. Ta kinnitab, et põhjuseks ei olnud juudi päritolu häbenemine, vaid see, et lapsena narriti teda nime pärast, milles sisaldus sõna „shit“.

Ameerika näitleja Michael Keaton sündis Michael Douglasena, aga oli sunnitud perekonnanime muutma, sest Michael Douglase nimega näitleja oli juba olemas. Näinud artiklit näitleja Diane Keatonist, otsustas mees, et see on hea kõlaga perekonnanimi, ja võttis selle ka endale.

Ameerika näitleja Diane Keatoni pärisnimi on aga Diane Hall ja ka tema pidi selle ära muutma, sest samanimeline näitleja oli juba olemas.

Haitilt pärit vanematega Ameerika laulja Jason Derulo pärisnimi on Jason Joel Desrouleaux. Häälduse hõlbustamiseks on artistinime kirjapilti lihtsustatud.

Ameerika näitleja Sigourney Weaveri pärisnimi on Susan Alexandra Weaver. Eesnime Sigourney valis ta F. Scott Fitzgeraldi romaani „Suur Gatsby“ kõrvaltegelase järgi.

Ameerika meediamogul Oprah’ sünninimeks on Orpah Winfrey, aga teda kutsuti nii sageli ekslikult Oprah’ks, et ta otsustas nime ära muuta.