Briti muusik sir Elton John sai sündides nimeks Reginald Kenneth Dwight. Artistinimi sai valitud saksofonist Elton Deani ja bluusilaulja Long John Baldry järgi.

Ameerika laulja Miley Ray Cyruse sünninimi on Destiny Hope Cyrus. Lapsena sai ta hüüdnimeks Smiley ja see lühenes ajapikku Mileyks.

Ameerika komöödianäitleja Mindy Kalingile panid Indiast pärit vanemad nimeks Vera Mindy Chokalingam. Kui naine hakkas stand-up-komöödiaga tegelema, märkas ta, et teda tutvustavad õhtujuhid ei suuda kunagi ta perekonnanime hääldada, nii et ta lihtsustas selle Kalingiks.

Briti DJ ja produtsent Calvin Harrise pärisnimi on Adam Wiles. Ta esimene laul oli soulilugu ja ta otsustas kasutada nime, mille puhul võiksid kuulajad teda mustanahaliseks pidada.

Ameerika näitleja Elizabeth Banksi sünninimi on Elizabeth Irene Mitchell, aga ta ei saanud näitlejana seda kasutada, sest sarjast „Teadmata kadunud“ tuntud Elizabeth Mitchell juba kandis sama nime.

Bulgaarias sündinud näitleja Nina Dobrevi sünninimi oli Nikolina Konstantinova Dobreva.

Briti veterannäitleja Michael Caine’i sünninimeks on Maurice Joseph Micklewhite. Kõigepealt valis ta artistinimeks Michael Scotti, aga kui selgus, et selle nimega näitleja juba töötab Londonis, oli järgmiseks valikuks Michael Caine.

Ameerika laulja Katy Perry pärisnimi on Katheryn Elizabeth Hudson. Tema algset artistinime Katy Hudsonit peeti näitleja Kate Hudsoni nimele liiga sarnaseks, nii et ta võttis kasutusele ema neiupõlvenime Perry.

Legendaarne Briti näitleja Audrey Hepburn sai sündides nimeks Audrey Kathleen Ruston. Hiljem lisas isa perekonnanimele aristokraatlikuma kõlaga Hepburni, nii et sellest sai Ruston-Hepburn. Välismaal balletti õppides ja modellina töötades otsustas noor Audrey Rustonist loobuda ja temast saigi Audrey Hepburn.

Briti rokklegend David Bowie sünninimi oli David Robert Jones. Esialgu valis ta artistinimeks Davie Jonesi, aga oli sunnitud seda vahetama, kui bändi The Monkees liige Davy Jones kuulsust hakkas koguma. Järgmisena valis ta nimeks Tom Jones – aga siis sai ka sellenimeline muusik tuntuks. Lõpuks sai artistinimeks David Bowie kuulsa Ameerika Bowie-noa järgi.