1. Töökoha, kolleegide või ülemuse üle virisemine.

See on ilmselge! Kui sotsiaalmeedias veidigi kurdad või klatšid, jääb see kohe praegustele ja potentsiaalsetele tööandjatele silma. Isegi see, kui kirjutad, et sul pole üldse tahtmist täna tööle minna või et sul on kontoris igav, jätab halva mulje.

2. Liigse info avaldamine.

Tea, kuhu digitaalse ja päriselu vahele piir tõmmata. Suhteprobleemid, isiklikud jamad ja ülim avameelsus ei sobi internetti, vaid jäägu omavahelistesse vestlustesse.

3. Lõputult peopilte.

Sõpradega veedetud meeldiva õhtu sotsiaalmeedias kajastamises pole midagi kohatut, aga kui su Instagram või Facebook hakkab meenutama jäädvustusi filmist „Pohmakas“, siis on asjad nadid. Nii praegustele kui potentsiaalsetele tööandjatele jätab pidutsemis- ja purjutamispiltide rodu kahtlase mulje.

4. Sõnavõtt vastuolulistel teemadel.

Oma arvamuse avaldamine on lubatud, aga hoia parem eemale teemadest, mis võivad olla vastuolulised: religioon, rass, poliitika jne. Kui sinu seisukoht võib teisi solvata, siis on parem seda mitte üle interneti kuulutada. Nii võib unistuste tööintervjuust ilma jääda.

5. Viha väljaelamine.

Vahel võib Facebookis või Twitteris millegi üle virisemine või õiendamine vägagi ahvatlev tunduda, aga kanna hoolt, et sinust sotsiaalmeedias liiga negatiivne mulje ei jää. Hoia emotsioonid kontrolli all, hinga sügavalt sisse-välja ja mõtle järele, enne kui avaldad midagi, mis võib sind tulevikus halvas valguses näidata.

6. Töökoha või intervjuu eest jõuliselt võitlemine.

LinkedIn ja Twitter on suurepäraseks platvormiks oma eriala esindajatega suhtlemiseks, aga suhtlemisel ja tüütamisel on vahe sees. Korduvate sõnumite või tööintervjuu palvete saatmine ei taga edu, vaid jätab hoopis ebaprofessionaalse mulje. Kasuta sotsiaalmeediat nõu küsimiseks ja tutvuste sobitamiseks, aga mitte töö anumiseks.

7. Ebaseaduslike tegevuste kajastmine.

Ka see on ilmselge. Kõige selle koht, mida sa politseiniku ees ei teeks ega ütleks, pole ka sotsiaalmeedias. See on kõige kiirem viis oma karjääri ja mainet saboteerida.

Allikas: Harper’s Bazaar