Teine sündmus oli Eesti koondise tervitustseremoonia, mida muidugi ei saa võrrelda olümpia avapeoga, aga see ei muuda sündmust vähem kauniks ja meeldejäävaks. Võistkondade tervitustseremooniad toimuvad Village Plazas. Meie koondist tervitasid särtsakad tantsijad, olümpiaküla meer, brasiillannast naiste korvpalli maailmameister ja olümpiamedalist Janeth dos Santos Arcain, kes soovis edu võistlustel.

Rio olümpiaküla koondab endas 31 17korruselist hoonet ja nii on ta üks olümpiaajaloo suuremaid majutuspaiku. Mõned hooned moodustavad ploki, mis ümbritsetud piirdega ja kus ühes hoonetest asub nn majavalitsus. Rio olümpiakülas on seitse sellist plokki ja igaüks neist kannab mõne pealinna vaatamisväärsuse nime. Meie koondis elab Corcovados, kus naabriks on Itaalia, Tšehhi, Slovakkia ja Gruusia sportlased. Esimest korda olümpial osalev pagulaste koondis elab meiega samas hoones, Jamaica koondis aga naabermajas. Jajaa, Usain Bolt elab meiega samas külas, samas kui aga Annat huvitab rohkem teine Jamaica tippsprinter – Asafa Powell, kes on juba saanud kingiks Eesti märgi.

Olümpiaküla elanikel on olemas kõik vajalik: restoran, spordisaal, arstipunkt, postkontor, pank, ilusalong, lillepood ja meenepoed. Huvitav, et ilusalongis on esimene vaba aeg meeste juukselõikuseks alles 11. augustiks, samas kui naistesoengute osas pole mingit järjekorda.

Olümpiaküla peaallee kannab Carioca tänava nime (Carioca tähendab Rio elanikku). Piki tänavat on paigaldatud kõigi olümpial ja paraolümpial osalevate riikide lipud.

Ate já, A&A

Vene- ja ingliskeelset blogi loe SIIT.