Maga end välja

Ilu-uni on väga tähtis. Lülita telefon ööseks välja ja jäta ka arvuti ja teler vähemalt tund enne uneaega rahule. Nii ärkad värskemana (ja ilma tumedate silmaalusteta).

Käi aastas vähemalt neli korda pidulikul üritusel

Mahuta oma kalendrisse vähemalt üks tähtis sündmus aastaaja kohta – ilma mingite eranditeta. Mine suurele kontserdile. Või paljukiidetud restorani õhtusöögile. Või sõida nädalavahetuseks lausa välismaale sealset ööelu kogema.

Saa sõpradega kokku

Ja sõpradega väljaskäimine olgu eelmainitud neljale õhtule lisaks. Uuringud näitavad, et tugevad sõprussuhted aitavad langetada vererõhku ja stressi ning seeläbi kaitsevad dementsuse eest.

Söö hommikusöögiks magustoitu

Midagi uudset igapäevases elus – näiteks hommikuse jogurti vahetevahel tordilõigu vastu vahetamine – vallandab dopamiini. Kui end mõnikord premeerid, tunned end kauem noorena.

Söö rohkem marju

Aga muul ajal söö kasulikke toiduaineid. Marjad on eriti head, sest neis on vähe kaloreid ja suhkrut, aga palju antioksüdante ja põletikuvastaseid aineid, mis hoiavad nii naha kui aju tervena.

Lase endale uus soeng teha

Natuke lõikust, natuke värvi – ja näed välja aastaid noorem. Lisaks teeb uus kaunis soeng tuju heaks ja lisab enesekindlust.

Kuula aastatetaguseid lemmiklaule

Tee näiteks Spotifys nimekiri vanadest lemmiklauludest. Neist, mis meenutavad keskapidusid. Või lõpetamist. Või viimast ülikoolinädalat. Neile lauludele kaasa laulmine ja tantsimine tekitab tunde, et oled jälle seesama nooruk, kes tollal.

Liiguta end

Kui tahad end eriti noorena tunda, siis unusta jõusaalimasinad ja liiguta end nii, nagu lapsepõlves. Roni mänguväljakul, hüppa hüppenööriga või istu ratta selga ja vänta nii kiiresti kui jaksad.

Hangi hea rinnahoidja

Selline, mis on sulle päriselt paras – ja pole plekiline ega hargne. Saa parandab nii välimust kui enesetunnet.

Käi vanematel külas

Ükskõik kui vana sa oled, võid kindel olla, et emme-issi kohtlevad sind alati lapsena.

Allikas: purewow.com