1. Paast aitab kaalust alla võtta.

Iga paast on lühiajaline ja seega on seda ka paastuaegne kaalulangus. Parem on igapäevast toitumist natuke muuta, kui nädal aega ainult mahla tarbida.

2. Kaalu alandamiseks tuleb ühte kindlat toiduainegruppi vältida.

Tõenäoliselt oled kuulnud, et salenemiseks tuleb menüüst välja jätta suhkur või piimatooted või süsivesikud või liha või gluteen või… Oleks see vaid nii lihtne! Tegelikkuses pole gluteeni- ja laktoosivabad alternatiivid üldsegi tervislikumad ja võivad sisaldada hoopis palju rohkem kaloreid. Kui sul pole just meditsiinilistel põhjustel vaja tervet toidugruppi vältida, siis ei ole põhjust seda teha.

3. Tervisepoe tooted on kaalulangetamiseks paremad.

Ükskõik, kus poes käid, pead ikkagi pakendeid lugema, et teada, mida tooted sisaldavad. Pealegi ei mõjuta orgaanilise toidu silt sisalduvate kalorite hulka absoluutselt.

4. Tervislikud rasvad aitavad kaalust alla võtta.

On tõsi, et rasvavaba dieet võib kaalunumbrit suurendada. Sa ei saa toidust rahuldust ja hakkad suurema tõenäosusega suhkrurikast sööki vohmima. Ent ka kookosõli, oliiviõli, pähklite ja avokaado söömine on kasulik ainult teatud piirini, sest nendegagi on kerge liialdada.

5. Igaüks vajab nn patupäeva.

Tead küll, kord nädalas on lubatud kõik toidud, mida ülejäänud päevadel vältima peab. See lähenemine sobib mõnele inimesele hästi, mõnele aga mitte. Kui terve päev veedetaksegi diivanil rämpstoitu näost sisse ajades, siis head nahka sellest ei saa. Ja järgmisel päeval on väga raske rangema toitumiskavaga jätkata. Parem on lubada endale aeg-ajalt patueine, mida ülimalt naudid, aga mis kogu dieeti rappa ei vii.

6. Rangel dieedil olles ei pea trenni tegema.

Kaalu langetades on toitumisel tõesti suurem roll kui treeningul. Kuid enda regulaarne liigutamine on vajalik igaühele ja juba 30minutiline trenn päevas aitab kaalunumbrit paremini all hoida kui enda mitte liigutamine.

7. Teatud toidud kiirendavad ainevahetust.

Mõned uuringud näitavad, et vürtsikad toidud ja roheline tee mõjuvad ainevahetusele hästi. Aga veel pole tõestatud, et see mõju kuigi suur oleks, nii et kui sa ei salli teravaid maitseid ja eelistad kohvi, pole vaja end sundida menüüd muutma.

8. Teatud toidud muudavad kõhu lamedaks.

Kahjuks ei saa süües keskenduda teatud kehaosale niimoodi nagu trenni tehes. „Lameda kõhu toidud“ tähendavad tavaliselt toiduaineid, mis vähendavad puhitust ja gaase, mitte ei tekita kõhulihaseid. Nende vormimiseks tuleb ikka trenni minna.

Allikas: harpersbazaar.co.uk