Kuuele kuni kaheksale

  • 500 g kanamaksa
  • 1 hakitud sibul
  • 1 hakitud küüslauguküüs
  • 1 loorberileht
  • paar tüümianioksa
  • 1 dl kuiva punast veini
  • 12 kuivatatud ploomi
  • 200 g võid
  • 1 dl vahukoort
  • soola-pipart

Kate:

  • 1 dl punast veini
  • 5 g želatiinipulbrit

Puhasta maks suurematest kelmetest. Kuumuta killukese võiga pannil sibul, küüslauk, loorber ja tüümian, kuni sibul on muutunud läbipaistvaks. Lisa kanamaks ja pruunista segades. Lisa punane vein ja ploomid ning lase u 5 minutit podiseda. Kata pann kaanega ja lase 5–10 minutit haududa – maks peab jääma seest kergelt roosakas, kuid mitte verine. Võta välja loorberileht ja tüümian, vala segu sügavamasse nõusse ning lisa või, vahukoor ja sool-pipar. Töötle saumikseriga ühtlaseks ja aja läbi peene sõela. Jaga pasteet väiksematesse kaussidesse ja lase külmikus korralikult jahtuda.

Tarretise valmistamiseks pane želatiin mõneks minutiks veini sisse paisuma, seejärel kuumuta nõrgal kuumusel, kuni želatiin on sulanud. Lase segul jahtuda ja kui see hakkab näitama esimesi tarretumise märke, tõsta pasteedile tüümianioksake ja vala tarretis peale. Jahuta.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta augustinumbris.