Põhi:

  • 100 g võid
  • 100 g hapukoort
  • 200 g jahu
  • 1 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola

Kate:

  • 6–7 ühesuurust pirni (kooritud, poolitatud ja südamik eemaldatud)
  • 100 g võid
  • 100 g heledat muscovado suhkrut
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl vanilliekstrakti

Võid kasutada ka poest ostetud lehttainast.
Pirnide asemel sobivad ka õunad, ploomid, rabarber, banaanid, ananass jm.

Kuumuta või ja lase pisut jahtuda. Sega jahu suhkru-soolaga, lisa või ja hapukoor ning töötle käte vahel ühtlaseks. Vormi tainast pall, keera see toidukilesse ja hoia tunnike külmkapis.

Aseta metallist ahjuvorm (24 cm) või ahjukindla sabaga pann tulele. Pane sellele võitükid ja suhkur ning kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud. Lisa maitseained ja pirnid ning lase 10–12 minutit podiseda, kuni need on peaaegu pehmed. Küpsemise ajal keera pirne vedelikus ringi ja kasta karamellise vedelikuga. Säti pirnid pannile ringikujuliselt, nii et tipuosad jäävad suunaga keskele.

Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ja panni mõõdust pisut suuremaks kettaks. Tõsta tainas pirnidele ja topi ääred mööda vormi külgi alla. Küpseta 180kraadises ahjus u 30 minutit, kuni tainas on kena kuldse jumega. Lase pannis 10 minutit jahtuda, seejärel keera kook vaagnale ja lase vormi all täielikult jahtuda. Serveeri vanillijäätisega.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta septembrinumbris.