Tea, palju su aeg väärt on.

Aeg on raha! Päevas on piiratud arv tunde ja mida rohkemaid neist sa veedad tehes kasulikke, meeldivaid ja arendavaid asju, seda parem. Ära tee ebameeldivaid asju puhtalt kohusetundest või harjumusest. Kui mõni tegevus su hingele midagi ei paku, siis püüa seda võimalusel vältida.

Saa lahti võltssõpradest.

Vanemaks saades selgub tõeliste sõprade väärtus – nende sõprade, kes aitavad sul kolida, sõidutavad su lennujaama või lihtsalt ajavad sind naerma, kui vajad tujutõstmist. Nad ei tee sõprusest kallihinnaliste kingitustega spektaaklit, vaid on sinu jaoks kogu aeg olemas. Võltsidele sõpradele ei saa loota ja seetõttu ei tasu neile ka oma aega raisata. Kui mõni neist su baari või tüdrukute õhtule kutsub, siis ütle lihtsalt ei. Tulemus saab olla ainult positiivne: sa ei hakka võltssõpru igatsema ja sul jääb rohkem aega, mida veeta inimestega, kellest hoolid.

Ära otsi vabandusi.

Ei ütlemisele ei pea iga kord järgnema vabandus, miks mitte. Need on libe tee, sest vabandusele saab alati vastu vaielda (Sul pole autot? Tulen sulle ise järele! Vanaema on haige? Võta ta kaasa!). Ole aus ja otsekohene: ütle lihtsalt ei. Nii pole millestki kinni haarata.

Allikas: shefinds.com