Raamat, mis on mu maailma väga palju mõjutanud

Mulle tundub praegugi, et elu on tegelikult muinasjutt, kus tuleb vaid uskuda armastusse, headusesse ja haldjatesse, teada õigeid võlusõnu ja kõik saab lõpuks korda. Ja absoluutselt kõik on võimalik! Ehk et ikkagi sellised lapsepõlves ribadeks loetud klassikalised muinasjutud nagu “Tuhkatriinu” või “Punamütsike” on mind põhiliselt käivitanud.

Raamat, mida soovitan sõbrale

Olen kinkinud päris mitu eksemplari Eckhart Tolle raamatut “Siin ja praegu: kohaloleku jõud”. Seal on peidus parasjagu palju innustavaid mõtteid, mida aeg-ajalt endale ja teistele meelde tuletada.

Režissöör, kelle filmid pakuvad alati elamuse

Kunagi pole ma pidanud pettuma Wes Andersoni loodud pastelsetes võlumaailmades või tema naelapea pihta huumoris, Christopher Nolani võimes nii selgelt keerulisi ja mitmekihilisi lugusid jutustada või Tim Burtoni stiilipuhtuses. Alati on meeldinud ka see, mida teevad Vincent Gallo, Spike Jonze, Quentin Tarantino, David Fincher, Jim Jarmusch ja nii edasi ja edasi!

Mõnus vihmase õhtu vaatamine

“Holy Motors” või “A Single Man”. Just sellepärast, et mõlemad filmid on hästi värvilised ja esteetiliselt tõelised maiuspalad, tasakaalustades niiviisi väljas valitsevat vihmahalli.

Artist, kelle kontserdile tahaksin minna

PJ Harvey on minu silmis kõige ideaalsem naisartist maailmas. See hing ja jõud, mis on tema loomingus ja esinemistes, on ületrumpamatu.

Laulusõnad, mille oleksin nagu ise kirjutanud

Mary Poppinsi “A Spoonful of Sugar”.

Seriaal, mida soovitan vaadata

Viimane tõeline pomm oli minu jaoks HBO dokumentaalsari “The Jinx”, mis lahkab ühe ekstsentrilise New Yorgi kinnisvaramiljonäri kummalist lugu. Peategelane on kahtlusalune kolmes võikas mõrvas, milles tema süüd mitmekümne aasta vältel tõestada ei suudetud. Põhjalik dokkuurimus toob aga päevavalgele nii mõnegi uue ja vettpidava asitõendi, mis viib täiesti rabava lõpplahenduseni!

Moelooja, kelle loomingut kannan suurima rõõmuga

Karolin Kuusiku käekiri on kindlasti üks mu lemmikuid. Lisaks mu ema, kes on mu riidekappi oma õmblusosavusega väga märkimisväärselt täiendanud.

Kelle teost tahaksin oma kodu kaunistama

Mul on ammune kinnisidee, et ma tahaksin oma seinale mõnda kolossaalset Britt Samosoni tööd. Tuleb ära teha!

Artikkel ilmus esmakodselt Anne & Stiili 2015. aasta oktoobrinumbris.