Christina Applegate ja „Arukas blondiin“

Christina Applegate ütles ära rollile, mille sai lõpuks endale Reese Witherspoon. Christina oli äsja lõpetanud mängimise telesarjas „Tuvikesed“ ja kartis, et uus roll on eelmisega liiga sarnane. „See oli küll loll otsus“, on ta hiljem tunnistanud.

Sean Connery ja „Sõrmuste isand“

Sean Conneryle pakuti Gandalfi rolli „Sõrmuste isanda“ filmides (ja kopsakat tasu, mille hulka kuulus väidetavalt tervelt 15 protsenti filmide kasumist), kuid ta polnud stsenaariumiga rahul ja ütles ei.

Gwyneth Paltrow ja „Titanic“

Kate Winsleti rolli „Titanicus“ pakuti algselt hoopis Gwynethile!

Kate Winslet ja „Armunud Shakespeare“

Kate aga ütles ära rollile filmis „Armunud Shakespeare“, mille sai endale Gwyneth. Kate tahtis tollal nimelt suurte stuudiofilmide asemel iseseisvatele filmidele pühenduda.

John Travolta ja „Forrest Gump“

John Travolta on mitu korda avalikult tunnistanud, et Forrest Gumpi rollist loobumine oli üks ta karjääri suurimaid vigu.

Tom Hanks ja „Jerry Maguire“

Tom Hanks aga pidi ajapuuduse tõttu ütlema ära Jerry Maguire’i rollile, mis oli just temale kirjutatud. „Seda rolli ei oleks saanudki mängida keegi teine kui Tom Cruise,“ on Hanks hiljem öelnud. „Keegi ei saa öelda, et see film polnud täiuslik.“

Michelle Pfeiffer ja „Voonakeste vaikimine“

Michelle Pfeiffer ütles ära Clarice’i ikoonilisest rollist, sest talle tundus film liiga sünge ja vägivaldne.

Burt Reynolds ja „Star Wars“

Burt Reynolds kahetseb kibedasti, et loobus Han Solo rollist. „See on vist mu karjääri suurim viga. Ma süüdistan oma agenti. See polnud täielikult minu otsus.“

Matt Damon ja „Avatar“

Matt Damon oleks peaaegu mänginud Jake Sully rolli suurfilmis „Avatar“, kuid see polnud võimalik, sest samal ajal käisid „Bourne’i ultimaatumi“ võtted.