Filmi „Tüdruk rongis“ esilinastusel avaldas ta Briti ajakirjale Elle: „Minu meelest paneb ühiskond naistele emadusega seoses ülimalt suure surve, see on nagu mingi emmede kultus. See tekitab naistes tunde, et nad peavad iga oma otsust kaitsma, näiteks kas nad tahavad emaks saada või ei taha, kas nad tahavad rinnaga toita või mitte ja nii edasi ja nii edasi.“

Bestselleril põhinevas filmis mängib ta lahutatud alkohoolik Rachel Watsonit, kes on käinud arvukatel kordadel edutult viljakusravil, samas kui tema kinnisideeks saav tegelane Megan Hipwell ei taha üldse lapsi saada. „Koduga seotud elus, rohkem kui muudes eluvaldkondades, kipuvad naised üksteise vastu vahel päris julmad olema. Ja minu meelest annab see film seda väga õnnestunult edasi,“ lisas Emily, kellel on näitlejast abikaasa John Krasinskiga kaks last.

Samal teemal võttis mõne aja eest sõna Anni Arro, kes rääkis Anne & Stiili mainumbris: “Tänapäeval valitseb meedias superema mudel ja sa tunned ennast pidevalt süüdi. Aga Hollywoodi staaridel on hulk eriharidusega lapsehoidjaid ja muid abilisi. Ma võiksin ju ka öelda, et mul on laps igal pool kaasas, ma käin tööl ja reisil temaga, ma võin igasugust jama ajada, aga see ei ole reaalsus.” Anni usub, et pidev võrdlemine tekitab väga palju stressi nii naistele kui ka meestele. “Kui ma võrdlen ennast Angelina Joliega, olen nagu hädavares. Ei saa ennast kogu aeg teistega võrrelda, sest sinu elu on sinu elu. Katsu seda nii hästi elada, kui sina saad!”