• 0,5 dl oliiviõli
  • 1 sl musti sinepiseemneid (soovi korral)
  • 2 loorberilehte
  • 2 kooritud ja sektoriteks lõigatud punast sibulat
  • 1 sektoriteks lõigatud väiksem fenkol 
  • 1 seemnetest puhastatud ja hakitud punane tšillipipar
  • 3 pressitud või peenelt hakitud küüslauguküünt
  • 1 baklažaan
  • 2 punast paprikat
  • 800 g poolitatud kirsstomateid
  • 2 suvikõrvitsat
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • soola, pipart
  • näpuotsaga safranit (soovi korral)
  • suur punt basiilikulehti

Kui kasutad sinepiseemneid, kuumuta neid õlis sügavamal pannil, kuni need praksuma hakkavad. Lisa sibul, küüslauk, fenkol, loorber ja tšilli ning lase nõrgal kuumusel kaane all u 6 minutit pehmeneda, vahepeal kergelt segades. Haki ülejäänud köögiviljad samal ajal 2–3 cm läbimõõduga tükkideks. Lisa sibulasegule baklažaan, paprika ja tomat. Sega läbi ning maitsesta tüümiani, soola-pipra ning soovi korral safraniga. Lase segul kaane all vaikselt 15–20 minutit podiseda. Siis lisa suvikõrvits ja hauta veel 15 minutit. Valmis toidule puista rohkelt basiilikulehti, lisa vajadusel veel soola-pipart ja nirista natuke oliiviõli.

Mustad sinepiseemned jäävad pajaroas mõnusalt krõmpsuma ja sobivad hästi ka indiapärastesse roogadesse. Otsi neid näiteks Piprapoest või toidukaupluse gurmeeosakonnast.

See prantsuspärane köögiviljahautis maitseb hästi ka pastakastmena ja isegi toasoojana saia peal.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta novembrinumbris.