• 200 g võid
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl peedimahla (nt Kadarbiku)
  • 4 muna
  • 2 dl pruuni roosuhkrut
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola

Vahekiht:

  • 1 dl apelsinimahla immutamiseks
  • 300 g apelsinimoosi
  • 0,5 dl peedimahla

Glasuur:

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 1,5 dl peedimahla 
  • 30 g võid

Immutusvedelikule võid väikese särtsu andmiseks lisada ka 3 sl apelsinilikööri.

Sulata või ja võta pott tulelt. Lisa kuumale võile peedimahl ja tükeldatud šokolaad ning sega, kuni moodustub ühtlane läikiv mass. Vahusta munad suhkruga ja lisa segades pisut jahtunud šokolaadisegu. Sega juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Vala tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit. Kummuta kook vormist välja ja lase sel jahtuda.
Vahekihi jaoks kuumuta kergelt apelsinimoos ja sega juurde peedimahl. Lase keema ja vajadusel kurna läbi peene sõela. Lõika kook kolmeks kihiks ja immuta need apelsinimahlaga. Määri alumise ja keskmise kihi peale moosisegu ja pane kook kokku tagasi.
Glasuuri valmistamiseks lase peedimahl keema, seejärel võta tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad ja või. Lase hetk seista, seejärel sega ühtlaseks ja kata kook glasuuriga. Lase külmkapis vähemalt paar tundi, veel parem üle öö maitsestuda.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta novembrinumbris.