Valmistusaeg: 15 minutit

Tegelikult täiesti harilik kaerahelbepuder, mis saab paari väikse lisandiga hoopis teistsuguse iseloomu. Retsepti saab kohandada nii soolase kui magusa hommikupudru austajatele.

  • 5 dl vett
  • 2 dl täisterakaerahelbeid
  • 0,5 dl kookospiima
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl tšiiaseemneid

Lase vesi keema, lisa kaerahelbed. Keeda madalal kuumusel kaane all 10 minutit, kuni helbed on pehmed. Maitsesta kookospiima, oliiviõli ja soolaga. Serveerimisel vala peale pisut kookospiima, oliiviõli ja tšiiaseemneid.

Kui armastad magusamat putru, siis ole soolaga tagasihoidlik ning serveeri puder banaaniviilude, meelepäraste marjade ja sortsu agaavisiirupiga. Tšiiaseemneid puista peale siiagi.

Retsept ilmus esmakordselt Britt Paju kokaraamatus "Taimsed argiroad".