Värskelt värvitud ja kaunilt läikivad juuksed hakkavad tuhmuma tihti juba esimesest pesukorrast. Lisaks sellele on värvitud juuksed enamasti nõrgemad ja vajavad oma tugevuse säilitamiseks intensiivsemat hooldust. Poeletid ja juuksurisalongid on täis laias valikus juuksehooldustooteid, millest enamik lubab olla parim. Nii nagu erinevad meie juuksed, on erinevad ka vajadused ja tooted, mis sobivad. Sellepärast tasub proovida erinevaid juuksehooldusvahendeid, kuni igaüks leiab endale parima.

Säästmaks juukseid kümnetest katse-eksituse meetoditest, pakuvad nii mõnedki suuremad tuntud brändid väga laia valikut tootesarju paljudele erinevatele vajadustele. Üks selliseid on Schwarzkopf Gliss Kur, mida on lettidel kohanud ilmselt igaüks. Paljud aga ei tea, et Gliss Kuril on 8 erinevat sarja ja lisaks veel sarjaväliseid hooldustooteid. Näiteks spetsiaalne sari Ultimate Color värvitud, toonitud ja triibutatud juuste tervendamiseks, mis lubab vastata kõige nõudlikumatele vajadustele.

Nagu kõik Gliss Kuri sarjad ja tooted, sisaldab ka Ultimate Color juuksepinda parandavat lisaproteiini vedelkeratiini, mis parandab kahjustatud osi juuksekarva koostisele sarnaste ainetega nii sügaval juuksekarva sees kui selle pinnal. Lisaks lubavad antud sarja tooted tagada 12 nädalat kestva värvikaitse ja anda kauneid valguspeegeldusi. Kõikidesse Ultimate Color sarja toodetesse on lisatud 3D-värvierksusega juuksevärvi tuhmumisvastane kaitse koos magneesiumtsitraadiga, mis tugevdab juuksekarva sisemist struktuuri ja tihendab selle pinda. Juuksevärvi kaitse tagatakse kolmedimensiooniliselt tuhmumise, UVA- ja UVB-kiirguse eest ning värv säilitatakse 90-protsendiliselt ka pärast 36 pesukorda. Lisaks tagavad tooted juuste kerge kammitavuse, tugevuse, elujõulisuse ja sära. Hooldused vähendavad ka eriti talvel kimbutavat elektrostaatilist laengut.

Ultimate Color sarja tootevalikus on lisaks šampoonile ja palsamile esindatud ka seerumid, kreemid, vedelikud, spreid, maskid ja õlid. Juuste pesemine ja üldhooldus algab šampooniga, misjärel soovitatakse lisahooldusena kasutada ka palsamit, mis struktureerib ja muudab juuksed kergesti kammitavaks. Lisaks vajavad juuksed aeg-ajalt ka spetsiaalset ja intensiivset hooldust, mille tagavad erinevad juukseid parandavad tooted, mis toidavad ja tervendavad, tagades sügava juuste uuendamise. Tooted jagunevad nii väljapestavateks kui ka juustesse jäetavateks pihustatavateks toodeteks. Üldjuhul kestab juustesse jäetavate hooldustoodete mõjuaeg terve päeva.

Üheks eraldi mainimist vajavaks pihustatavaks juustesse jäetavaks tooteks on Gliss Kur Ultimate Color Protect Bi-Phase Elixir, mis kaitseb värvitud, triibutatud või toonitud juukseid erilise hoolega. Tootes on koos kaks kihti või õigemini hooldusetappi: roosa, mis tagab täiusliku värvikaitse ning UVA- ja UVB-filtri, ning läbipaistev, mis annab särava läike. Pudelit loksutades segunevad mõlemad etapid, ühendades oma jõud eriti võimsaks hoolduseks.