Krõõt:

Sellel nädalal proovisin eratreeneri koostatud treeningkava ilma tema kaasaaitamiseta läbi teha. Otsustasin, et treenin iga päev erinevas MyFitnessi klubis, ja see oli omaette seiklus, kuna selgus, et kõikide klubide jõusaalid on väga eri nägu. Seiklesin igas saalis päris pikalt, et leida üles samad või vähemad ligilähedased treeningvahendid ettenähtud harjutuste läbiviimiseks. Võisin eksleval pilgul mööda klubisid ringi konnates päris koomilise mulje jätta, kuid ekslemised viisid positiivsete tulemusteni ning sain igal korral kava tehtud. Lisaks eri nägudele on kuidagi erinev ka iga esinduse aura või vibe, ja rõõmustasin siiralt, kui veendusin, et esmalt kõhutunnet usaldades valitud klubi jõusaal sobibki minu loomuse ning eelistustega kõige paremini.

Eva:

Olles nüüdseks sportliku eluviisiga juba sina peal valisin sellel nädalal omale viis rühmatreeningut. 

Esmaspäeval broneerisin trenni kõht-selg-tuhar Ulvi Sikuti juhendamisel. Eeldasin, et tegemist on füüsiliselt lihtsama treeninguga, nagu eelmisel nädalal teise treeneri juhendamisel oli. Saali astudes olin väga segaduses, kuna arvasin, et olen vist vale trenni kinni pannud, sest kõigil olid astmelauad ees. Hiljem selgus, et treener Ulvi kasutab ühel nädalal laudu ja teisel mitte, vahelduse mõttes. See trenn oli midagi hoopis teistsugust kui eelmise nädala oma. Tempokas, meeletult energiline ja nii oligi higimull esimese kümne minutiga otsa ees.

Vahepeal ütles treener, et peale trenni soovib ta uute tüdrukutega ukse taga paar sõna vestelda. Mina jällegi olin ehmunud ja mõtlesin endamisi, et huvitav, mis me nüüd valesti oleme teinud. Peale trenni ootasime treenerit ja siis ta ilusti seletaski, kas keegi tegi mõnda harjutust valesti, ja siis parandas meid. Ühtlasi uuris meilt trenni meeldivuse kohta ja kuidas rahule jäime. Minu puhul oli see väga üllatav, sest siiani ükski treener nii pole teinud. Väga meeldiv oli, et sai vajalikud asjad selgeks rääkida. 

Teisipäeval käisin Margus Marksaare juhendamisel toimunud Brazil Butt Liftis, mis mulle juba eelnevast nädalast väga meelepäraseks sai. Seekord olid juba lihased harjunud ja peale trenni midagi valusaks ega kangeks ei jäänud. Terve trenni oli enesetunne hea ja mõtlesin, kuidas harjutusi õigesti ja korrektselt kaasa teha, et omale tuharalihast kasvatada. 

Kolmapäeval valisin omale uue trenni milleks oli Toning ja seda juhendas taaskord Ulvi Sikut. Sarnanes väga palju treeninguga kõht-selg-tuhar, kuid tähelepanu sai ka keha ülaosa. Kogu liikumine oli üsna kiire ja tempokas. Minule meeldisid kõige enam hantlitega tehtavad harjutused. 

Neljapäeval käisin taaskord kõhus-seljas-tuharas ja reedel läksin taaskord Ulvi Sikuti Toningusse. Seekord tegime palju elemente planking-asendis. Iseenesest olid harjutused lihtsad, kuid minu tossud ei sobi kohe üldse saali. Need jalanõud olid nii libedad ja kadusid alt nagu suusad. Iga kord, kui selliseid elemente teeme, olen äärmiselt kurb, sest hetkel pole vastavaid jalanõusid, mis ei libiseks. Soovitan kõigil spordipoes jalanõude talda vaadata ja treeningsaali valida pigem kummisema tallaga tossud, sest jalad on siis kindlalt fikseeritud. 

Sellel nädala lõpus registreerisin ennast ka kehaanalüüsile, millest oli mulle isiklikult väga palju kasu, soovitan soojalt. Analüüsi tegi personaaltreener Karl Sutt, kes oli väga sõbralik ja abivalmis ning andis mu küsimustele vastused. Esimese asjana sain teada, et pooleteist nädalaga olen kaotanud täpselt 1,6 kilogrammi, jehuu, olin äärmiselt rõõmus. Teisena seletas Karl mulle minu keha rasvaprotsenti ja rasva jaotumist, mis jäi normide piiridesse. Kuid lihaste protsent oli oluliselt väiksem ja tema soovitus mulle oligi, et veedaksin aega ka jõusaalis. Peale personaaltreeneriga rääkimist sain aru, et kaalunumbrit taga ajada on vale, kuna lihas kaalub ju rasvast rohkem ning oluline on peegelpilt ja see, kuidas ise enesega rahul oled. Mina isiklikult ei soovi olla dieetidega näljutatud peenike inimene, vaid tahan ikkagi treenitud keha. Nüüd tean paremini, millele keskenduda, ja jätkan treeningutega endiselt samas vaimus. 

Britt:

Võrreldes eelmise nädalaga oli trenniskäimiste arv üpris kesine. Töötegemist ja töise iseloomuga ringi sahmimist oli palju ja need trennid, mis mul sihikul olid, ei tahtnud ajaliselt kuidagi klappida. Tundus lihtsam igapäevaselt tossud jalga tõmmata ja kodulähistel pooletunnine jooksutiir teha, kui võtta see ligi paar tundi aega treeningsaali jaoks koos edasi-tagasi sõitmise, riietumise ja muude lisadega.

Oma nädalase kohustusliku trennikoguse (kaks treeningut siis, eksole) tegin tasa aga reedel, mil käisingi järjest lausa kahes trennis. Üldjuhul sellist hullumeelset trikki kellelegi ei soovita, kuid kui natuke jõudu juba kontides on, siis 30 minutiline MyFitAbs ja sinna otsa tunnike rahulikuma loomuga BodyBalance’i painutamist ja tasakaaluharjutusi on täiesti mõistlik valik. Jõudsin juba rõõmustada, et peale kahte järjestikust treeningut isegi korralikku higipisarat otsaette ei tekkinud, kuid järgmisel päeval andsid nii mõnedki lihased endast kõvahäälselt märku. Uuel nädalal püüan aga tublim olla, ausõna!

Jaga
Kommentaarid