Iseloomusta oma igapäevastiili.

Mul on moto mitte muutuda liiga mugavaks, nii et võiksin end unustada ja lasta lodevaks. Niisama funktsionaalsusega ei lepi, riietusel peab olema karakter. Armastan moodi läbi erinevate ajastute, naiselikku siluetti, rõhutatud pihta ning keha varjamise-näitamise tasakaalu. Kombineerin vintage-stiili tänapäevaste aktsentidega, klassikalist hollywoodilikku 40-50ndate naiselikkust jõuliste ja fantaasiarohkete detailidega.

Kui peaksid investeerima vaid ühte rõivaesemesse, oleks see...

... pükskostüüm ehk jumpsuit. Korralik ilus pükstükk on nii galantne, et sellega saab minna pulma või filmi esilinastusele; samas nii praktiline, et vajadusel joosta metsas või ronida üle tara. Väikeste laste emal tuleb selline riietusese eriti kõrgelt au sisse – rooma või tee spagaati, ikka näed elegantne ja naiselik välja. Pükstükil on see funky puudutus, mis kleitidel puudub – neid peab oskama kanda.

Mis on su lemmikbrändid?

Ma ei ole kunagi olnud brändihull. Muidugi muhelen mõnust oma paari Moschino või Versace rõivaeseme üle, aga üldiselt huvitavad märksa rohkem materjal ja kvaliteet. Kõige imelisem on hoopis just sulle õmmeldud rõivaese ja sinule disainitud ehe – kunstniku kätetööd on uhke kanda. Mulle kui tulevasele ehtekunstnikule on see oluline.

Mida võib alati leida su käekotis?

See on täiesti ulme! Peale tavaliste igavate asjade on seal esemeid igaks elujuhtumiks: kullassepa saag, erievaid näpitsaid-tange, liivapaber; nõel ja niit ning haaknõelad; superliim; mõni paar kõrvarõngaid SOS-juhtudeks, kui tuleb otse kuhugi pidulikumale üritusele sattuda. Ja muidugi alati punane huulepliiats! Tavaliselt veerevad koti põhjas ka mõned pähklid ja rosinad pauer-nosimiseks.

Milline on su lemmikvärv?

Ma olen nii mõjutatav aja poolt. Sügise saabudes olen alati armunud soojadesse toonidesse – oranž, ooker, punane. Tahaks puistada end safraniga üle ja mässida pihlakatest kleiti.

Mis saab rõivastest, mida sa enam ei kanna?

Need lähevad pööningule. Ootavad oma aega ja mõnikord tulevad teisele ringile mu juurde tagasi. Kui ma ei taha neile enam võimalust anda, viin nad kogumispunktidesse. Niisama ära ei ole ma kantavaid rõivaid kunagi visanud – pigem kasutan põrandalapiks, et siis südamerahuga ära visata, kui sealt enam midagi välja pole pigistada.

Kus on parim poodelda?

Enamasti ostlen second hand ja vintage-poodides. Viimati näiteks KAMA Marketil – sellistest kohtadest saab väärt kraami hea hinnaga. Käin stilistitöö tõttu väga palju poodides: pildistamisteks ja filmimisteks on ikka tarvis laenutada. Leian väga harva asju, mis mulle nii meeldiksid, et ei saa öösel nendeta und. Samas vajan uusi asju, vintage´i vahekord uhiuuega peab olema tasakaalus. Soetan midagi üldse harva ja emotsionaalseid oste endale tihti ei luba. Aga seda magusamad need on!

Mis sul praegu käsil on?

Varasügis on mu lemmikaeg. Suvepuhkus on nii ära väsitanud, et näpud kibelevad tööd tegema, janu midagi luua on suur. Algas viimane ülikooliaasta EKA ehtekunsti alal: põnevad loengud, ilusad tööriistad, veidrad materjalid. Ühel pojal algas kool ning teisel eekool teine läheb eelkooli, ma nii naudin õpikutele paberite ümber panemist, värvilisi pliiatseid ja plastiliini. Naudin seda innukust, kuni sügise teine etapp - hall ja kaamoslik sombune sügis – suudab selle kõigega üks-null teha. Hetkel nokitseme Zebra Islandi uue singli kallal ning käivad ettevalmistused värske video tegemiseks.

Sinu signatuurstiili moodustavad...

...punased juuksed, mis kuidagi loomu poolest hoiavad juba 50ndate lokiga soengusse. Rõhutatud piht, sametist kingad, lakknahast ridikülid ja sädelevad ehted, kombineeritud maika või teksadega. Lohakas elegants, need on kaks sõna, mida hindan stiili juures. Teatud juhuslikkus välimuses, kontrastiks täiuslikule punasele huulevärvile on võluv.

Mida on su riidekapis kõige rohkem?

Pükstükke ja bodysid. Ma armastan neid. Need sümboliseerivad minu ideaalriietust – ühtaegu praktilised ja iseloomuga. Sametist, pitsist, litritest, kõrge kraega, avatud seljaga, liibuvad või hoopis maani, laiade viikidega – pükskostüüme ei saa iialgi olla liiga palju!

Millised on su lemmikjalanõud?

Hetkel sinised paeltega lakk-kingad. Üldiselt armastan näha enda jalas kontsi, kuid mujal kui laval või pidulikel üritustel neid siiski kanda ei jaksa. Kõnnin iga päev nii palju, et vajan madalaid praktilisi jalanõusid. Armastan paeltega Oxfordi stiilis kingi, ühed sellised lemmikud on sebramustrilised madala karvaga kingad. Ostsin just elu esimesed tossud, kuid üldiselt mind üleliia mugavalt jalutamas ei leia.

Vaata rohkem pilte Helina Risti stiilieelistustest Anne & Stiili oktoobrinumbrist!