Kuidas sündis uus plaat? Kust tulid ideed?

Plaat hakkas sündima kohe pärast eelmise plaadi ilmumist. Salvestussessioonil on tavaliselt bänd väga loomingulises faasis ning sellest tekkis väga palju uusi ideid. Otsustasime seda hoolikalt ära kasutada ning hakata tuuritamise kõrvalt kohe uut materjali looma. Lõpuks oligi piisav hulk lugusid, millest umbes kümmekond tundusid sobivat ühe albumi raamidesse ning palju jätsime ka järgmise plaadi jaoks.

Kuidas uut plaati kirjeldate?

Siim Nestor ütles tabavalt “sex rock” selle kohta. Oleme nõus, kuna sellel plaadil on üsna palju inimeste omavaheliste mängude temaatikat, õrritamist, meelitamist ja lihtsalt armutut piitsutamist.

Kellele on teie muusika suunatud?

Sinule, kes sa seda praegu loed. Sest sa jäid sellel lehel pidama, kuna sind huvitab see.

Milliseid kontserte teile enim anda meeldib?

Loomulikult suured esinemised, näiteks plaadiesitlused, on alati jäänud eredalt meelde. Need on need hetked, kus me saame ise reaalselt aru, et kus me oleme ja millised me oleme, ja millise plaadiga me hakkama oleme saanud. Lisaks muidugi publiku emotsioonid. See teeb meist tegelikult bändi.

Mis on bändi tegemise juures kõige raskem? Mis kõige parem?

Kõige raskem on alguses endale selgeks teha ja otsustada, et see ongi see, mida ma elu lõpuni teha tahan. Ja parim on see kui see otsus on tehtud – uksed, aknad on lahti ja tee vaba.

Kes on teie enda praeguse hetke lemmikartistid (Eestis ja mujal)?

Nevesis, Three Leg Dog, Levski, Mick Pedaja, Maarja Nuut. The Intelligence, Thee Oh Sees, The Last Shadow Puppets, Tame Impala, Kadavar, Meatpuppets.

Millised on tulevikuplaanid?

Lähitulevikus kindlasti võimalikult palju mängida üle Euroopa ja järgmisel suvel võimalikult palju festivalidel ning vaikselt kirjutada muusikat järgmise albumi jaoks. 

Sel nädalal esitletakse uut albumit kahes linnas: 28. oktoobril Tartus Erinevate Tubade Klubis ja 29. oktoobril Tallinnas Kultuurikatlas. 

Septembri viimastel päevadel välja antud uus album “Oh No” on pälvinud kiirelt positiivset tagasisidet nii kodumaalt kui ka välismeediast. Üks maailma olulisemaid muusikaajakirju NME nimetas bändi “avastamata aardeks” ning võrdles neid Briti viimaste aastate populaarseima uue rokkbändiga Royal Blood.

Elephants From Neptune on:

Robert Linna – vokaal, kitarr
Rain Joona – bass
Markko  Reinberg – kitarr
Jon Mikiver – trummid

Elephants From Neptune‘i uus album “Oh No“ on saadaval poelettidel, erinevates digikanalites ja bändi enda veebipoes. Tallinna kontserdi piletid on müügil Piletilevis.