ANNE & STIILI LEMMIKRESTOD: Bona
Vana hea, kuid viimastel aegadel veidi väsinud restoran Bonaparte Tallinna vanalinnas tegi äsja läbi noorenduskuuri ja muutus restobaariks Bona. Sisekujunduses on miksitud vanaaegset soliidsust ja moodsat erksust, mööbel on kergem ja trendikam kui enne. Ümberkorralduste käigus on söögikoht muutunud märksa valgusküllasemaks ning suurtest ruuduakendest peasaalis paistab kutsuv terrass. Kui vananaistesuve jagub, on seal põhjust põnevate džinnikokteilide taga lobiseda ja vanalinnahoovi-vaadet nautida.
Ka menüü on muutunud. See on lühike, mis on pigem hea märk, kuigi näiteks taimetoitlased peavad oma valikuvariante luubiga taga otsima. Eelroog siia-ceviche (9.-) on lopsakas salatitaldrik hõrkude kalaviilude ja oivalise kastmega, millest väiksema isuga sööjatel jaguks eelroaks kahelegi, eriti kui kõrvale võtta suurepärast kohapeal küpsetatud leiba. Uued on ka ilmselt ettekandjad, nii et kolm korda (üle) küsida, üks kord tellida pole paha soovitus, mõni toit koosneb tegelikult muust kui menüüs kirjas, näiteks kukeseeneravioolides (8.-) võivad peituda hoopis puravikud. Aga koha õdus vaim kutsub meid kindlasti edaspidigi Pikale tänavale.
Pikk 45, Tallinn
Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.