Ka menüü on muutunud. See on lühike, mis on pigem hea märk, kuigi näiteks taimetoitlased peavad oma valikuvariante luubiga taga otsima. Eelroog siia-ceviche (9.-) on lopsakas salatitaldrik hõrkude kalaviilude ja oivalise kastmega, millest väiksema isuga sööjatel jaguks eelroaks kahelegi, eriti kui kõrvale võtta suurepärast kohapeal küpsetatud leiba. Uued on ka ilmselt ettekandjad, nii et kolm korda (üle) küsida, üks kord tellida pole paha soovitus, mõni toit koosneb tegelikult muust kui menüüs kirjas, näiteks kukeseeneravioolides (8.-) võivad peituda hoopis puravikud. Aga koha õdus vaim kutsub meid kindlasti edaspidigi Pikale tänavale.

Pikk 45, Tallinn

Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.