Vead, mida enda juuste kammimisel teeme:

1. Vale hari. Ovaalsed metallharjakestega kammid peaks jätma ainult föönitamise pärusmaaks. Hoolimata juuste pikkusesest ja struktuurist tuleks eelistada pehmete harjastega kammi ning paljukiidetud pusakammid (pehmest plastmassist harjased) on tõesti enda hinda väärt. Need ei kaku ega tiri juukseid ning aitavad hõlpsasti pusasid lahti harutada.

2. Kammimata juuste pesemine. Ükskõik, kui palju viimistlusvahendit või lakki sinu juustes pärast tähtsat üritust ka ei oleks - kammi juuksed tasakesi, ent ALATI pusadest lahti. Pestes kammimata juukseid tirid ja kahjustad neid topelt.

3. Vale tupeerimisvõte. Peadligi juuksed on küll iga teise naise õudusunenägu, ent veel hullemaks teeb olukorra vale tupeerimisvõte. Kui tahad enda juustele volüümi anda, siis esialgu kanna juuksejuurele veidi kuiva shampooni, masseeri see õrnalt juustesse ja alles seejärel anna tupeerimisharjaga neile volüümi juurde. Alusta keskelt ja liigu aina ülespoole. Lakita kõige lõpus!

4. Palsami mitte kasutamine. Pärast shampoonitamist on palsami kasutamine ülioluline, sest see muudab juuksed pehmeks ja kergesti kammitavaks.

5. Märgade juuste kammimine. Kohati võib see isegi rohkem juukseid kahjustada kui nende föönitamine või sirgendamine. Kui millegipärast kibeled neid siiski kammima, siis oota, kuni juuksed on enam-vähem kuivad!

6. Vale kammimis-suund! Pusasid tuleb lahti harutada alt üles ehk juuste otstest juureni välja. Vastupidi tehes surud kõik pusad juuste otstesse ja hiljem on tükk tööd neid välja kammida.

Jaga
Kommentaarid