10.12.2017, 08:50
JÕULUKUU SUUPISTERETSEPT: kama-lihapallid peedikreemiga
(kaheksale kuni kaheteistkümnele)
- 400 g veisehakkliha
- 1 muna
- 1 sl kamajahu + paneerimiseks
- 1 hakitud sibul
- 0,5 dl hapukoort
- soola, pipart
- tilli
Peedikreem:
- 100 g keedupeeti
- 200 g toorjuustu
- 1 sl mädarõigast
- 1 väike küüslauguküüs
- soola, pipart
- tilli
Prae sibul pannil väheses õlis klaasjaks. Sega juurde hakkliha ja lisa ülejäänud koostisosad. Vormi märgade käte vahel u 3 cm läbimõõduga lihapallid ja veereta need kergelt kamajahust läbi. Pruunista kuumal pannil ja kuumuta 180kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil veel u 5 minutit.
Püreesta peedikreemi koostisosad ja tõsta eraldi nõusse. Paku koos lihapallidega.
Peedikreem sobib ka koos rukkileiva ja heeringaga.
Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta detsembrinumbris.